Păreri încinse pe Forumul Bihor Online

Păreri încinse pe Forumul Bihor Online
Cadrele didactice par de neclintit în hotarârea lor de a continua greva generala. Asta înseamna o vacanta fortata pentru elevi si studenti. Daca la prima vedere o minivacanta este pe placul elevilor, altfel stau lucrurile când vine vorba de recuperarea orelor pierdute.

Deocamdata nu este clar când se vor recupera acestea. Unii vorbesc de ore tinute peste program sau chiar sâmbata, altii vor recuperare în timpul vacantei. Cum era de asteptat, elevii nu sunt de acord. Critici pe forum

În ultimele zile forumul portalului Bihor Online (www.bihon.ro) a devenit vocea elevilor si studentilor, dar si a parintilor revoltati de haosul generat de greva din învatamânt. Parerile sunt împartite.

„Îi întelegem foarte bine pe profesori, suntem de acord cu ei, dar cu copiii cum ramâne? Si asa au foarte multe ore (7 ore câteva zile pe saptamâna la clasa a VI-a, muncesc la 12 ani aproape cât adultii), si sa nu mai vorbim de câte teme (înca 2-3 ore pe zi). Întrebarea noastra este: când sa mai recupereze, când sa mai poata fi vorba de o activitate extrascolara, un sport? Poate un profesor sa spuna ca preda 2-3 lectii într-o ora pentru a recupera, dar un copil poate învata atât pâna la urmatoarea ora? Si sa nu uitam câte materii sunt. Sa recupereze sâmbata si duminica? Nu au timp si nici putere. Sunt doar niste copii”, este parerea „unui grup de parinti”.

Si-or asumat raspunderea

Dintre cele 200 de opinii de pe forum, cele mai multe au fost exprimate de elevi care critica modul în care se desfasoara greva, dar mai ales faptul ca vor trebui sa recupereze orele pierdute în zilele de sâmbata sau chiar în vacanta.

„Presupun ca de fapt pe toti ne doare de recuperare! Doamne fereste sa se lungeasca anul sau sa ne cheme în weekend-uri sau în vacante! Daca fac greva, sa suporte consecintele si sa nu aiba pretentii pentru bani de recuperare. Si-or asumat raspunderea!! Daca nu voiau greva, nu trebuiau sa semneze!” spune un elev.

Jurnal bihorean si Bihor Online vor continua sa va tina la curent si asteapta parerile voastre pe aceasta tema pe adresa www.bihon.ro.

Bihor Online va tine la curent cu greva

Liviu Chioran