Pariaza pe invatamantul profesional

Târgul inaugurat joi este deschis şi vineri
Târgul inaugurat joi este deschis şi vineri
La Oradea s-a deschis, joi, primul târg al Colegiilor şi Liceelor Tehnologice.

O premieră în ton cu tendinţa susţinută de Municipalitate s-a consumat joi, la Oradea: o „defilare” a 17 licee şi colegii tehnologice din municipiu şi din judeţ, în prezenţa trimişilor a 11 companii locale. „Târgul Colegiilor şi Liceelor Tehnologice 2013” continuă şi completează demersul început de Primărie în luna februarie a acestui an, „şcoala Profesională Eurobusiness”.

Târgul are ca motto „Învaţă practic alături de profesionişti!” şi este organizat de Primărie în parteneriat cu Parcul Industrial Eurobusiness şi cu Inspectoratul şcoalar Judeţean. „Evenimentul a fost organizat după toate standardele unui târg profesional şi a avut un succes real, spaţiul de la sub cupolă fiind umplut de peste 600 de tineri. La fiecare stand, cei interesaţi au găsit informaţii complete, pliante cu date utile, iar în plus, participanţii au putut urmări şi demonstraţiile practice oferite de colegiile şi liceele tehnologice”, informează Primăria printr-un comuniat de presă. Târgul a expus oferta educaţională a şcolilor profesionale nivel II, respectiv a liceelor tehnologice nivel III.

Şomeri cu diplomă

Aşa cum a anunţat, edilul şef a participat la deschiderea târgului alături de administratorul Parcului Industrial, Delia Ungur dar şi de Jonathan Mutch, direcorul Emerson, cea mai nouă companie din Parcul Industrial Eurobusiness. „Mă bucur să mă aflu azi la prima ediţie a Târgului Colegiilor şi Liceelor Tehnologice. În ultimii ani, în România, foarte mulţi tineri s-au îndreptat spre învăţământul universitar, sector care din păcate nu mai are corespondent în economia reală. Dovada o fac tinerii absolvenţi, şomeri cu diplomă. Pentru că în Oradea avem companii importante, care au nevoie de forţă de muncă pregătită profesional, am decis să ne implicăm în acest proiect, care susţine învăţământul profesional şi care va aduce multe avantaje absolvenţilor de şcoală profesională. Realitatea ne arată de multe ori, că un meseriaş pregătit, câştigă mai bine decât un absolvent de studii superioare”, consideră primarul Bolojan.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !