Părinte acuzat

Părinte acuzat
Mihai Oprea, funcţionar public din Guvern, ameninţă conducerea unei şcoli din Capitală cu relaţiile pe care le are.

Acesta susţine că o profesoară de la Şcoala Centrală, unde învaţă fiica lui, i-ar fi lovit copilul şi îl acuză pe directorul adjunct al şcolii că este un golan care a fost numit politic. Mai mult, Mihai Oprea a intervenit la Ministerul Educaţiei pentru ca directorul să fie sancţionat, întrucât l-a jignit şi nu i-a luat apărarea fetei.

“Vorbea cu cineva la telefon la modul Domnule ministru, sunt la Şcoala Centrală, s-a întâmplat ceva foarte grav, o profesoară mi-a bătut fata, iar directorul a ţipat la ea şi ţipă şi la noi…Imediat după asta, am fost chemat la inspectorul general să spun despre ce este vorba, ce-a fost, ce-am zis”, a declarat Gheorghe Chirpereanu, director adjunct Şcoala Centrală.

La o săptămână de la incident, Şcoala Centrală a intrat în inspecţie.

“Brigăzile acestea sunt până la urmă o chestie de rutină. Există doar suspiciunea că ar exista o legătură”, a mai spus Gheorghe Chirpereanu, director adjunct Şcoala Centrală.

Directorul susţine că a fost jignit şi umilit de părinţii fetei.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Bucureşti recunoaşte că a fost sunată de un consilier al ministrului Educaţiei, Mihail Hărdău.

“Am primit un telefon de la cabinetul ministrului Hărdău, una dintre consilierele domnului ministru a fost informată telefonic de către părinţii elevei respective că ar fi fost un incident şi că atitudinea celor din şcoală nu corespunde cu o atitudine normală a unor dascăli”, a declarat Cristian Alexandrescu, inspector scolar general ISMB.

Inspectorul şcolar general condamnă presiunile făcute de Mihai Oprea.

“Nu sunt de acord cu atitudinea domnului Oprea care profită de faptul că are cunoştinţe în cadrul Guvernului României. Dânsul susţine că este extrem de apropiat de primul-ministru Tăriceanu şi de ministrul Hărdău şi că oricând poate să dea un telefon şi să rezolve problema la nivelul acesta. Inspecţia nu are nicio legătură cu acest incident, iar din punctul de vedere al inspectoratului şi al meu personal nu există nicio presiune adresată conducerii şcolii în a rezolva situaţia în favoarea uneia sau alteia dintre părţi”, a declarat Cristian Alexandrescu, inspector şcolar general ISMB.

“Domnul director a ridicat brusc tonul, a pus diagnosticul: sunteţi nişte nesimţiţi şi nu ştiţi să vă creşteţi copilul. Este un golan. Aşa ceva nu am mai întâlnit. Am sunat un consilier al domnului ministru, trebuia să aduc la cunoştinţă ce s-a întâmplat”, a spus Mihai Oprea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !