Părintele Simion Goga, noul protopop al Oradiei

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
6Comentarii
Părintele Simion Goga, noul protopop al Oradiei
Numirea preotului de la Sînicolau Român vine după ce părintele Dorel Octavian Rus s-a pensionat.

Protopopiatul Oradiei, Peștișului și Aleșdului are un nou protopop. Numirea acestuia vine ca urmare a pensionării, la limită de vârstă, a fostului protopop, părintele Dorel Octavian Rus. Ceremonia de hirotesie și instalare a noului protopop, în persoana părintelui Aurel-Simion Goga, a avut loc marţi, în prezenţa PSS Sofronie Drincec, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

Inspector pentru cateheză la Centrul Eparhial, noul protopop a fost numit marţi în ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din cadrul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

Ceremonia s-a desfășurat în paraclisul Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Simion Ștefan de la Centrul Eparhial, şi a început cu un moment de rugăciune oficiat de PSS Sofronie, în prezența membrilor Permanenței Consiliului Eparhial, a protopopilor de la protopopiatele din Eparhia Oradiei, a unor preoți și credincioși.
parintele-simion-goga-protopop-oradea-3

În timpul ceremoniei, episcopul i-a oferit, pe rând, bedernița, brâul roșu, crucea pectorală, bastonul și gramata chiriarhală de hirotesie întru protoiereu. Pe urmă, noul protopop a dat citire Actului de onestitate și fidelitate față de Biserică în noua calitate pe care a primit-o.

Aprecieri şi mulţumiri

Cu acest prilej, Episcopul Sofronie a rostit cuvinte de apreciere „pentru rodnica activitate desfășurată de Preaonoratul Părinte Dorel Octavian Rus ca preot paroh la Parohia Izvorul Tămăduirii din Oradea și ca protopop al Protopopiatului Oradiei, Peștișului și Aleșdului”.

Fostul protopop Rus va sluji de acum înainte, în calitate de preot pensionar, la Parohia „Izvorul Tămăduirii”, unde a activat din anul 1991.

La rândul său, Dorel Rus, a mulţumit episcopului Sofronie pentru „purtarea de grijă, pentru dragostea și prețuirea” de care s-a bucurat, dar şi consilierilor eparhiali, protopopilor şi preoţilor pe care i-a avut în subordine pentru frumoasa colaborare.

„Mulţumesc lui Dumnezeu pentru cei 41 de ani pe care i-am lucrat în ogorul său. Îmi doresc ca, atâta cât mă voi bucura de darul sănătăţii, să îmi pun în lucrare talanţii primiţi de la Dumnezeu în slujba Bisericii strămoșești”, a arătat preotul Dorel Rus.

parintele-simion-goga-protopop-oradea-2

Mulţumiri pentru momentul important din viaţa sa a adus şi părintele Aurel-Simion Goga. Totodată, şi-a manifestat bucuria pentru încrederea pe care episcopul ortodox al Oradiei i-a acordat-o, asigurând că își va dedica „întreaga pricepere, cu responsabilitate și conștiinciozitate, pentru continuarea și intensificarea lucrării administrative și pastorale din cadrul Protopopiatului Oradiei, Peștișului și Aleșdului, în cooperare și conlucrare cu Centrul Eparhial, cu celelalte trei protopopiate, cu preoții din cuprinsul Protopopiatului Oradea, în strânsă unitate în jurul Preasfințitului Părinte Sofronie al Oradiei, în ascultare deplină de Întâistătătorul Eparhiei Oradiei”.

Recomandări

Ierarhul ortodox al Oradiei a ţinut să sublinieze că lucrarea și experiența pastoral-misionară frumoasă și bogată a părintelui Aurel-Simion Goga, în special cu copiii și cu tinerii, începând cu Parohia Tria din Protopopiatul Marghita, continuată apoi în Parohia Sânnicolau Român din Protopopiatul Tinca, dar și rezultatele deosebite obținute în calitatea de Inspector pentru cateheză la Centrul Eparhial, precum și responsabilitatea, jertfelnicia și fidelitatea de care a dat dovadă, l-au recomandat pe noul protopop pentru ascultarea și misiunea încredințată.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor