Părinţii, invitaţi să fie ajutaţi

Părinţii, invitaţi să fie ajutaţi
Părinţii care doresc să fie sfătuiţi cum să îşi ferească copiii pot să afle gratuit, de la specialişti, într-un curs de 17 zile.

Toţi părinţii interesaţi să se pregătească pentru a şti cum să îşi ferească copiii de droguri şi să nu o ia pe căi greşite, pot fi instruiţi în mod gratuit de specialişti de la Antidrog şi Protecţia Copilului.

Părinţii interesaţi sunt rugaţi să se programeze pentru a urma un curs de 17 zile, în perioada 6 – 23 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cursul „Să ne ferim copiii de droguri” e organizat de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului – Centrul de Informare Antidrog şi pentru Drepturile OmuluiOradea, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Oradea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor prin Centrul de consiliere şi sprijin pentru părinti şi copii Oradea din cadrul Complexului de servicii comunitare pentru protecţia copilului şi suport familial „Plopii fără soţ”, Comitetul reprezentativ al părinţilor din judeţul Bihor, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor.

 

Şapte zile

 

În timpul celor 17 zile de curs, părinţii vor avea parte de trei sesiuni de consultaţii parentale şi şase dezbateri tematice, susţinute de psihologi, asistenţi sociali şi sociologi, specializaţi pe probleme de consiliere antidrog.

Cursul este recomandat părinţilor care au copii preadolescenţi şi adolescenţi, vor să îşi îmbunătăţească relaţia cu propriii copii şi vor să afle şi detalii referitoare la modalităţile prin care ar putea să îşi ţină copiii departe de droguri. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului subliniază că acest curs este absolut gratuit pentru părinţii interesaţi, care trebuie doar să se programeze pentru a putea beneficia de informaţiile de la curs. Părinţii se pot înscrie sau pot afla informaţii suplimentare despre curs de la Raluca Ierina (coordonator program, voluntar la  Centrul de Informare Antidrog şi pentru Drepturile Omului Oradea), la telefon. 0770.459.800, e-mail: ierina_raluca@yahoo.co.uk. Întâlnirile tematice se vor desfăşura în data de 6, 8, 13, 15, 20 şi 22 octombrie, între orele 16:00 – 19:30. Părinţii care vor să adreseze o întrebare particulară despre copiii lor sau pentru modalităţile prin care pot acţiona în favoarea copiilor lor, pot solicita şi consiliere parentală, de 25 de minute.

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !