Părinții, invitați să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare

De Alexandru Guiaș
Părinții, invitați să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare
Procesul de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2017-2018 va dura o lună (27 februarie – 30 martie), interval în care părinții pot să caute școala potrivită pentru copilul lor.

Cu acest prilej, într-una din zilele cuprinse în perioada 23 februarie – 2 martie, școlile au avut posibilitatea să organizeze „Ziua porților deschise”, zi în care părinții au putut vizita unitățile de învățământ și să stea de vorbă cu cadrele didactice.

Trebuie știut faptul că în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017 inclusiv, dar există și posibilitatea prin care părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv și vor să-i înscrie la școală o pot face, însă doar după o evaluare a dezvoltării psihosomatice care atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Conform calendarului Ministerului Educației, prima etapă, cea de completare și depunere a cererilor de înscriere, a început în 27 februarie și se va încheia în 16 martie, iar a doua etapă se va desfășura între 24 și 30 martie. În ce privește evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor, aceasta se va face până pe 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse și asistență educațională.

Circumscripțiile școlare, planul de școlarizare, numărul de clase alocate, perioada de desfășurare a evaluării dezvoltării psihosomatice și adresele unităților unde se va desfășura evaluarea psihosomatică vor fi afișate pe site-urile Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bihor și ale unităților de învățământ. În ce privește soluționarea oricărei situații apărute cu privire la înscrierea în învățământul primar din județ, conform legislației, de aceasta se va ocupa ISJ Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !