Părinții invitați să-și înscrie copiii la școală

De Alexandru Guiaș
Părinții invitați să-și înscrie copiii la școală
La finele lunii viitoare copiii pot fi înscriși pentru anul școlar 2016-2017.

Cei care au copii de vârsta școlară sunt invitați la unitățile de învățământ pentru a completa cererile tip pentru înscrierea copiilor în clasele primare, pentru anul școlar 2016-2017. Acest lucru se va face în două etape, între 29 februarie – 18 martie şi 30 martie – 8 aprilie. Cererile pot fi completate online sau la unitatea de învăţământ la care părinţii vor să-și înscrie copiii, unde se va face și validarea lor. Validarea cererilor se va face zilnic, între orele 8 și 20, de luni până vineri, iar sâmbăta de la 9 la 13. Între 22-24 martie, va avea loc procesarea cererilor la nivelul unităţilor de învăţământ. Tot în această perioadă se vor face admiterea sau respingerea cererilor la nivelul Comisiei de înscriere din unităţile de învăţământ.

Pe baza informaţiilor din cererile tip de înscriere şi din documentele depuse se va căuta soluționarea cererilor pentru înscrierea la o altă şcoală decât cea de circumscripţie pe locurile rămase libere.

Pot alege una din trei

Proiectul mai prevede că între 25-26 martie se vor afla în unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar numele candidaţilor înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. Pe 29 martie se vor afişa la unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar procedurile specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile. Între 30 martie – 8 aprilie părinții care au depus cereri și copiii nu au fost cuprinşi în nici o instituţie şcolară în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă, vor putea depune cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua.

Proiectul pus în dezbatere publică prevede că în data de 15 aprilie să se afișeze la fiecare şcoală listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. Între 18-22 aprilie Inspectoratul Şcolar va face centralizarea şi soluţiona cererile celor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Cei sănătoși ajung la pregătitoare

Pe 22 februarie vor fi afişate circumscripţiile şcolare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ. Afișarea se va face atât pe site-ul școlilor cât și pe cel al Inspectoratului Şcolar. De asemnea vor fi afişate la sediul unităţii de învăţământ și criteriile specifice de departajare elaborate de şcoli în urma consultării cadrelor didactice şi a partenerilor sociali. Între 23 februarie şi 16 martie se va face evaluarea psihosomatică a copiilor. Proiectul de metodologie mai prevede că între 24 februarie – 3 martie va fi organizată, în fiecare unitate de învăţământ în care se desfăşoară activitate specifică clasei pregătitoare, “Ziua porţilor deschise”, pentru ca cei interesaţi să poată vizita spaţiile dedicate activităţii claselor pregătitoare şi să discute cu profesorii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !