Pariu Kaufland pe Oradea

18Comentarii
Pariu Kaufland pe Oradea
Efectele crizei asupra Tiago sau Pic nu descurajează planurile Kaufland pentru Oradea. Video: Demolări pentru un nou hypermarket    Forum

Hypermarketurile Real I şi II, Carreforur, Metro, Selgros, Penny Market şi Profi concurează deja pe piaţa oferită de cei 200.000 de locuitori ai Oradiei. Iar în curând va sosi un nou jucător important, în ciuda dificultăţilor întâmpinate, în plină criză economică, de mall-ul Tiago sau de „vecinul” Pic de pe Borşului. Viitorul hypermarket Kaufland va fi însă mai aproape de zona rezidenţială din Rogerius decât Pic.

Astfel, s-a început deja demolarea fostului service auto IATSA de pe Borşului, vecin cu benzinăria de lângă Podul Densusianu. Iar Consiliul Local Oradea va dezbate joi aprobarea proiectului care include, pe lângă hypermarket, un hotel, spaţii de firme şi birouri precum şi o bandă de acces auto, semaforizată. Terenul, în suprafaţă de 3,4 ha, a fost cumpărat în 2007, cu patru milioane de euro, de către SC Imotrust Arad, de la Energoconstrucţia şi de la RND Auto (IATSA). Iar în iunie 2009 Imotrust a semnat un antecontract de vânzare către Kaufland.

Oradea va fi al 36-lea oraş în care Kaufland (Ţara cumpărăturilor) deschide un hypermarket.

Printre cele 35 de oraşe din ţară în care Kaufland a deschis deja minim un hypermarket se numără şi municipile vecine Zalău, Satu Mare, Arad şi Cluj Napoca. Iar dacă proiectul va fi votat joi de Consiliul Local (CL) Oradea, cât de curând va fi amenajat un centru Kaufland pe strada Borşului, aproape de Podul Densusianu. Deja s-a început demolarea clădirilor fostului service IATSA – RND Auto şi ale Energoconstrucţia.

SC Imotrust Arad a cumpărat în luna mai 2007, cu 1,7 milioane de euro, terenul de 23.263 mp deţinut de SC EnergoConstrucţia în spatele fostului serviceui Dacia. Iar în octombrie 2007, Imotrust a cumpărat cu 2,3 milioane de euro pachetul majoritar al RND Auto Oradea pentru a derula proiecte imobiliare pe terenul de 11.435 mp deţinut de firma orădeană controlată până atunci de Octavian Bara.

„Am cumpărat acţiunile RND fiindcă terenul ei era poziţionat lângă cel cumpărat de noi de la EnergoConstrucţia”, explica Victor Chebeleu, directorul Imotrust.

SC Imotrust e listată pe bursa Rasdaq, iar printre cei mai importanţi acţionari ai companiei imobiliare, cu circa 5% din acţiuni, sunt Morgan Stanley&Co International Limited, MEI Roemenie en Bulgarije Funds (Olanda) şi Middle Europe Opportunity Fund II N.V.
Pe 4 iunie 2009, Imotrust a încheiat un antecontract notarial de vânzare – cumpărare a terenului de 3,6 ha în favoarea SC Kaufland Romania SCS, semnând şi un act adiţional pe 1 septembrie.

„Noi asigurăm tot suportul cerut de compania Kaufland şi o vom sprijini în toate demersurile pe care le fac pentru valorificarea terenului de pe Borşului”, ne-a declarat ieri Sorin Stanciu, director de investiţii în cadrul Imotrust.

Semaforizare

Documentaţia înaintată Consiliului Local cuprinde avize de la furnizorul fibrei optice care traversează terenul, de la Compania de Apă Oradea, Eelctrica, Direcţia Ape Crişuri precum şi de la autorităţile rutiere, pe baza proiectului ce prevede acces de pe Borşului fără giraţie, ci cu intersecţie semaforizată şi prevăzută cu trecere pietonală.

Hypermarketul va ocupa 22.700 mp, zona de birouri, servicii şi comerţ se va întinde pe 2.500 mp iar hotelul cu alte spaţii aferente va cuprinde 7.000 mp. Restul terenului va fi folosit pentru străzile interioare.

În ce priveşte data la care se va începe construcţia şi termenul estimativ pentru finalizare, directorul de marketing al Kaufland, Octavian Cojocaru, ne-a asigurat că ni le va putea împărtăşi după votul din CL Oradea.

Cristian Horgoş

 18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor