Parlamentul acuzat ca a tranformat ANi în poliţie polictiă

Parlamentul acuzat ca a tranformat ANi în poliţie polictiă
Preşedintele Cartel Alfa susţine că nu va depune la Agenţia Naţională de Integritate declaraţia de avere şi de interese şi acuză Parlamentul că a transformat ANI într-o structură de poliţie politică, avertizând că va sesiza organismele internaţionale pentru “încălcarea gravă” a libertaţii sindicale.

“Avem termen până la 15 februarie să depunem declaraţiile de avere şi de interese la ANI. Eu nu o să o depun declaraţiile şi aştept să vină DNA să mă pună sub acuzare pentru faptul că nu am depus declaraţia de avere. Amenda pentru nedepunerea declaraţiilor la Agenţia Naţională de Integritate până la termenul stabilit este cuprinsă între 100 şi 500 de lei şi eu sunt dispus să o plătesc”, a declarat joi Bogdan Hossu. 

Reprezentanţii Cartel Alfa protestează faţă de includerea, în textul Legii 144/2007 privind funcţionarea ANI, a unor prevederi prin care liderii sindicali (preşedinţi, vicepreşedinţi, trezorieri şi secretari generali) sunt obligaţi să-şi facă publică averea şi declaraţiile de interese.

“Este o încercare a clasei politice de a transforma ANI într-un instrument de control a societăţii civile din România. Prin această iniţiativă, Parlamentul doreşte să transforme Agenţia într-o nouă structură de securitate şi într-o poliţie politică, cu scopul de a intimida mişcarea sindicală din România. Faptul că sunt ameninţat sistematic cu amenzi şi plângeri la DNA este inacceptabil”, a mai spus liderul sindical.

Hossu a menţionat că în Parlament sunt dezbătute alte două articole de modificare a legii ANI, care ar urma să-i oblige pe toţi reprezentanţii aleşi ai structurilor sindicale teritoriale şi pe directorii societăţilor comerciale cu capital de stat şi privat să-şi depună declaraţiile de avere şi de interese.

“Prin aceste două amendamente, clasa politică încearcă de fapt să dizolve capacitatea ANI de a face control asupra parlamentarilor, miniştrilor şi secretarilor de stat şi să blocheze activitatea DNA, în condiţiile în care numărul persoanelor care ar trebui controlate va creşte de la 1.500-2.000 la 1,5 milioane”, a explicat preşedintele Cartel Alfa.

Reprezentanţii confederaţiei sindicale au sesizat în cursul săptămânii trecute Avocatul Poporului pentru a “încălcarea gravă a libertaţii sindicale” şi pentru neconstituţionalitatea articolului 41, aliniat 1, din Legea 11/2007, urmând a depune plângere împotriva statului român la Organizaţia Internaţională a Muncii pentru nerespectarea convenţiei libertăţilor sindicale.

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !