Partener de bronz al British Council

De Veronica Bursaşiu
Profesorul Maria Gherdan a înmânat certifi catul doamnei Urian
Profesorul Maria Gherdan a înmânat certifi catul doamnei Urian
Şcoala Dacia oferă facilităţi celor care urmează cursuri Cambridge la centrul organizat de unitatea şcolară. Acestea în urma certificării Şcolii Dacia ca „partener de bronz” al Consiliului Britanic.

Certificatul de „partener de bronz” al Consiliului Britanic a fost înmânat joi doamnei profesoare Monica Urian, organizator al cursurilor şi examenelor Cambridge la Şcoala Dacia, de către profesorul universitar Maria Elena Gherdan, care supervizează examenele Cambridge susţinute prin Consiliul Britanic. „Facilităţile pe care le poate oferi un partener de bronz aflat în programul de parteneriat sunt: cărţi, seminarii, prezentări gratuite” a explicat profesorul Maria Gherdan. Domnia sa a ţinut să precizeze că British Council este o instituţie culturală, non-profit, care împlineşte 75 de ani, aflată în legătură cu casa Regală Britanică şi care a făcut lobby pentru susţinerea examenelor Cambridge în România. „Aceste examene sunt serioase şi drept urmare sunt echivalate la Bacalaureat. Deasemenea, Consiliul Britanic în parteneriat cu Casa corpului didactic pregăteşte gratuit profesorii care pregătesc candidaţii”, a reamintit profesorul Maria Gherdan.

Certificatul a fost înmânat cu prilejul unei noi sesiuni de examene Cambridge la Şcola Dacia, acolo unde 12 elevi au susţinut un test solicitant derulat pe parcursul a trei ore, la nivelele: starters, movers şi flyers.

Copiii s-au arătat încrezători că vor obţine punctaje bune. Caius Petrişor, din clasa a IV-a D s-a arătat destul de relaxat după ce a cerut câteva amănunte tehnice.

Andrei Borza din clasa a IV-a D a susţinut examen la nivelul flyers. „Am emoţii, dar m-am obişnuit cu această senzaţie, deoarece am mai susţinut examen şi la celelalte nivele. Anul trecut am plâns de emoţie, dar acum e bine”, ne-a spus Andrei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !