Parteneriat între firme și școlile profesionale

De Alexandru Guiaș
2Comentarii
Parteneriat între firme și școlile profesionale
Firmele invitate să-și caute viitorii meseriași încă de pe băncile școlii.

Au fost aprobate metodologiile de organizare și funcționare ale învățământului profesional și dual (Ordinele de ministru nr. 5033/29.08.2016 și nr. 3554/29.03.2017). Astfel, conform acestor metodologii, clasele de învățământ profesional sau cele de învățământ dual pot funcționa doar la solicitarea operatorilor economici interesați, în parteneriat cu unitățile școlare de învățământ profesional și tehnic.

În acest sens, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor operatorii economici interesați pot afla date legate de învățământul profesional și învățământul dual din județ și pot solicita informații despre cele două forme de școlarizare unităților de învățământ cu care doresc să aibă parteneriate.

„Pentru derularea etapelor și acțiunilor legate de stabilirea cifrei de școlarizare la învățământul dual și la învățământul profesional, pentru anul școlar 2018-2019, IŞJ Bihor a postat pe site-ul propriu următoarele documente: Ordinul 5033/29.08.2016; Ordinul 3554/29.03.2017; calendarul detaliat al etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare pentru învățământul dual și pentru învățământul profesional, anul școlar 2018/2019; model – solicitare școlarizare prin învățământul profesional; model – solicitare pentru învățământ dual
https://isjbihor.ro/curriculum/invatamant-tehnic-si-profesional/950-invatamantul-profesional-si-invatamantul-dual-pentru-anul-scolar-2018-2019.

Menționăm că formularele de solicitare completate se pot transmite și în format pdf, până în data de 15.11.2017, la IŞJ Bihor, adresa de e-mail contact@isjbihor.ro sau pe adresele de e-mail ale unităților școlare partenere”, se arată în comunicatul IȘJ Bihor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor