Parteneriat pentru fermieri

APIA vrea parteneriat cu fermierii
APIA vrea parteneriat cu fermierii
APIA vrea să diminueze riscul ca fermierii bihoreni să fie scoşi de la plata subvenţiilor.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a demarat o acţiune de sensibilizare şi conştientizare a fermierierilor care are ca obiect identificarea parcelelor pe care aceştia le cultivă şi solicită subvenţii. Pentru a asigura succesul acţiunii, directorul coordonator al APIA Bihor, Traian Abrudan, a cerut sprijinul primăriilor şi al consiliilor locale. Acestea ar urma să-şi prindă în buget fonduri pentru achiziţionarea unui soft care să permită suprapunerea electronică a  hărţiilor şi schiţelor cadastrale aflate la primării cu ortofotoplanurile cu care lucrează  Agenţia de Plăţi.

Proiect pilot

„Scopul nostru este  să evităm suprapunerea de declaraţii şi automat riscul ca fermierii aflaţi în astfel de situaţii  să fie scoşi de la plata subvenţiilor. Totodată, obiectivul acestei acţiuni este acela de a dat posibilitatea majorităţii fermierilor să facă într-un viitor apropiat cererile pentru subvenţii online. Astfel, vom elimina cozile care se formează la sediul Agenţiei”, spune Traian Abrudan. Directorul coordonator al APIA Bihor a început să-şi susţină cauza în faţa administraţiilor din judeţ, scop în care, în cursul acestei săptămâni s-a prezentat în faţa Consiliului local Tinca şi a primarului de Olcea. Abrudan mizează pe faptul că aleşii locali au timp suficient să perceapă mesajul său şi să prindă în bugete achiziţionarea softului. „Ştiu că nu intră în atribuţiile primăriilor, dar cred că ţine de datoria noastră să venim în sprijinul oamenilor, a fermierilor care trebuie să ne perceapă ca pe nişte parteneri”, a spus Abrudan la Tinca. APIA Bihor a demarat încă din toamna anului trecut un proiect pilot la Primăria Măgeşti şi la un fermier mare. Proiectul pilot se derulează în parteneriat  cu Facultatea de Arhitectură şi Construcţii.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !