Parteneriat pentru performanţă

1Comentariu
Parteneriat pentru performanţă
ORADEA – Rezultatele de excepţie reuşite de poloişti şi judoka obligă, iar pentru a rămâne în primele ligi la baschet şi handbal e nevoie de un buget serios îmbunătăţit. În acest sens s-a născut ideea unui parteneriat între clubul sportiv finanţat de Consiliul Local şi Federaţia Patronilor Bihor.

„Ideea este mai veche, dar am decis să o punem acum în practică, pentru că CSM a reuşit să facă performanţă. În acest moment, CSM este susţinut într-o pondere de 75-80% de Consiliul Local şi Primărie. Dorim ca prin acest parteneriat ponderea de 20-25% a fondurilor atrase să crească”, a precizat directorul CSM, Petruţ Drăgan.
„Federaţia Patronilor Bihor susţine performanţa”, acesta este sloganul acestei colaborări, a dezvăluit preşedintele FPB, Ioan Lucian. „CSM are două echipe campioane naţionale la polo şi judo, iar toate cele cinci echipe care activează sunt în prima ligă. Practic, prin lobby-ul nostru vrem să atragem sectorul privat către CSM. Un mai bun mesager ca sportul pentru ca să-ţi face imagine şi reclamă nu există.

E cea mai rapidă formă prin care poţi să-şi creşti notorietatea. Noi vom încerca să vindem imaginea clubului şi vom bate din poartă în poartă la companii şi firme”, a mai adăugat Lucian.
800.000 de euro
Tot pentru ideea susţinerii CSM a militat şi vicepreşedintele FPB, Octavian Bara: „Clubul a creat o imagine bună oraşului Oradea prin performanţele reuşite. E timpul ca societăţile care îşi permit să susţină financiar aceste secţii”.

Petruţ Drăgan a precizat că pentru sezonul viitor CSM Oradea ar avea nevoie, numai din fonduri atrase (sponsorizări, publicitate, bilete de intrare etc.), de o sumă de aproximativ 800.000 de euro pentru cele cinci echipe. La construirea bugetului s-ar adăuga banii publici proveniţi de la Consiliul Local, suma virată în sezonul trecut fiind de circa 400.000 lei noi.

Directorul CSM a dezvăluit că se poartă discuţii cu handbalişti şi baschetbalişti pentru a întări echipele, însă sumele cerute sunt foarte mari. „Un baschetbalist nu cere cât un fotbalist de la Steaua sau Dinamo, dar cât cel de la Ceahlăul, cu siguranţă”, a exemplificat Drăgan.
E clar că pentru a rezista cu succes în prima ligă la baschet şi handbal, dar şi ca să-şi păstreze titlul la polo, conducerea CSM va trebui să se zbată pentru un buget semnificativ îmbunătăţit, iar acest parteneriat cu Federaţia Patronilor să-şi dovedească viabilitatea, să nu rămână la stadiul de proiect frumos ambalat şi prezentat presei.

Biris Teodor1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor