Parteneriat pentru un mediu mai curat

Parteneriat pentru un mediu mai curat
© Rectorul Bungău alături de Fokion Vosniakos
Parteneriatul va ajuta la stabilirea unor politici şi strategii în domeniul protecţiei mediului.

Universitatea din Oradea a semnat joi, 21 ianuarie, un acord de colaborare cu Asociaţia Balcanică de Mediu – Balkan Environmental Association (B.EN.A.). Parteneriatul reprezintă o importantă deschidere în vederea conştientizării problemelor ecologice din zonă, facilitând schimburile de date ştiinţifice şi cooperarea regională între institutuţii, stabilirea unor politici şi strategii în domeniul protecţiei şi managementului mediului, precum şi includerea în proiecte de cercetare comune.

La semnarea parteneriatului au luat parte rectorul Universităţii din Oradea, prof. Constantin Bungău, şi prof. Fokion Vosniakos, preşedinte al organizaţiei B.EN.A. şi al Comitetului pentru Mediu din cadrul Institutului Tehnologic şi de Educaţie „Alexander” din Salonic (Grecia).

În acest sens, reprezentantul Asociaţiei Balcanice de Mediu (B.EN.A) a avut întâlniri cu membrii Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD) şi cu specialişti din cadrul facultăţilor.

Totodată, cele două instituţii vor realiza în comun, la Oradea, o conferinţă ştiinţifică în anul 2017, intitulată „Health Risk and Environmental Management”.

Recunoaştere

Asociația Balcanică de Mediu (Balkan Environmental Association – B.EN.A.) este o organizație științifică internațională neguvernamentală, înființată în 1998, în cadrul Institutului pentru Tehnologie și Educație „Alexander” din Salonic (Grecia), fiind recunoscută de autoritățile din Grecia, organismele acreditate din Uniunea Europeană și Ministerul Afacerilor Externe al Greciei. Asociația reunește oameni de știință, cadre universitare, experți, specialiști cu preocupări în domeniul managementului de mediu, dar și institutii de profil, şi are în prezent mai bine de 4.000 de membri activi din peste 15 ţări balcanice, alte ţări din Europa şi cele care au ieşire la Marea Neagră. A organizat peste 90 de conferințe, simpozioane științifice, workshop-uri, mese rotunde etc. Comunicările prezentate în cadrul conferințelor sunt publicate în propriul jurnal științific intitulat “Journal of Environmental Protection and Ecology” JEPE, cotat ISI.

De asemenea, B.ENA. coordonează activităţile de promovare şi diseminare desfăşurate în cadrul unor proiecte internationale.

B.EN.A. a derulat, în România, Bulgaria, Serbia și Croația, programul de proiecte și burse în domeniul protecției mediului, până în prezent fiind finanțate 147 proiecte și peste 260 burse de cercetare pentru tineri cercetători. Programul se adresează cercetătorilor/specialiștilor din institute de cercetare, proiectare/dezvoltare, universități, din firme de stat și private care desfășoară activități de cercetare în domeniul prevenirii și combaterii poluării și au posibilități sau acces la dotarea necesară realizării cercetărilor de mediu, care au un semnificativ caracter experimental.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !