Parteneriat PMO – UO pentru un Centru de transfer tehnologic

De Cristina Ghilea
10Comentarii
Parteneriat PMO – UO pentru un Centru de transfer tehnologic
Primăria vine cu cofinanțarea necesară, de peste 50%, și asigură terenul necesar noii clădiri.

Primăria va face echipă cu Universitatea Oradea pentru un proiect care ar aduce în oraș tehnologie de ultimă oră, anunță viceprimarul Mircea Mălan. Ieri, la UO, a avut loc o întâlnire cu trimișii celor mai importante companii din Oradea, pe tema domeniilor care ar trebui reprezentate în acest centru.

Proiectul urmează să fie depus pe Axa prioritară 1 din cadrul POR. Valoarea totală care poate fi solicitată este de 3 milioane de euro.
„Orașul nostru dorește să se implice în acest proiect în sensul de a asigura cofinanțarea necesară, care este de minimum 50% și împreună cu Universitatea să construim acest Centru de transfer tehnologic, care va avea două scopuri principale: în primul rând acela de a transfera tehnologie de ultimă generație către mediul de afaceri local, pentru a veni în sprijinul acestuia, al doilea obiectiv este acela de a asigura condiții pentru ca studenții de la Universitatea din Oradea să poată să își dezvolte abilitățile pe aceste aparaturi de ultimă generație, astfel încât cunoștințele dobândite în acest fel să îi ajute să-și găsească cât mai rapid un loc de muncă, având o calificare superioară”, a spus viceprimarul Mălan.

Proiectul propune construirea unui imobil (parter+etaj) de aproximativ 700-800 de metri pătraţi ca spații utile, amenajarea unor linii de sudură cu roboți, achiziționarea a cel puțin unui CNC în cinci axe, un centru cu comandă numeric robotizat, automatizări și programare, o linie de producție cu roboți, producție aditivă de ultimă generație, motoare electrice și inteligență artificială. Cderearea de finanțare trebuie depusă până în 20 aprilie.

Proiectul va fi implementat de o echipă mixtă a Primăriei Oradea și a Universității.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor