Parteneriat şcolar bihoreano-danez

3Comentarii
Parteneriat şcolar bihoreano-danez
ORADEA - Grupul Şcolar Agricol din Valea lui Mihai a încheiat un parteneriat de colaborare cu Boriss Agricultural College din Danemarca, prin care absolvenţii şcolii îşi vor putea aprofunda cunoştinţele în Danemarca.

Între 14 şi 21 ianuarie, reprezentanţi ai GŞA Valea lui Mihai au fost împreună cu alte unităţi şcolare cu profil agricol din România într-un schimb de experienţă la colegiul danez.

„Unităţile şcolare cu profil agricol din România sunt puse în situaţia de a-şi regândi politica educaţională la cerinţele pieţei muncii în Uniunea Europeană şi nu numai. Prin parteneriatul încheiat cu unitatea daneză de învăţământ şcoala noastră a fost preocupată de implementarea ofertei propuse de partenerul danez, venind în întâmpinarea pregătirii fermierului cu statut european”, explică profesoara Ştefania Derşidan, directoarea GŞA Valea lui Mihai.

Cei care vor alege să îşi continue studiile în Danemarca vor avea şi posibilitatea să lucreze în ferme agricole, urmând să fie şi remuneraţi consistent. Partea daneză oferă două programe educaţionale pentru cei care doresc să studieze şi în acelaşi timp să lucreze în Danemarca. Astfel, pentru absolvenţii învăţământului preuniversitar, danezii propun un modul de trei luni de teorie, urmat de 16 luni de practică în ferme daneze, încheiat cu încă un modul de cinci luni de teorie. Pentru absolvenţii învăţământului universitar oferta cuprinde un modul de patru luni de teorie, 14 luni de practică în ferme daneze şi încă şase luni de teorie.

„Dorim să atragem printre colaboratori şi alte unităţi şcolare ce au profil agricol. În acest sens propunem domnului inspector de specialitate Florian Mieluţ o întâlnire cu directorii unităţilor şcolare cu profil agricol pentru a le prezenta programul oferit de partenerul danez”, mai spune directoarea Ştefania Derşidan.

Pentru a putea participa la studii în Danemarca doritorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 19 şi 31 de ani, cunoştinţe medii de limba engleză şi bineînţeles documente din care să reiasă pregătirea în domeniul agricol.

Ovidiu Morcan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor