Parteneriat studenţesc la Oradea

1Comentariu
ORADEA – Cinci asociaţii reprezentative ale studenţilor de la Universitatea Oradea şi Organizaţia de Studenţi a Partidului Democrat (OSPD) Bihor au semnat, ieri, un „parteneriat de interes comun”, în sala mare a Consiliului Judeţean Bihor.

„În urma discuţiilor cu asociaţiile înregistrate legal în Universitatea Oradea am convenit că trebuie să ne unim forţele pentru a ne putea realiza proiectele de amploare, aşa cum se întâmplă şi în alte mari centre universitare”, a declarat preşedintele OSPD, Dorin Corcheş. Acesta a ţinut să precizeze că majoritatea tinerilor nu sunt afiliaţi politic, parteneriatul cu studenţii democraţi având rolul de a facilita demersurile în anumite proiecte de interes studenţesc.

Parteneriatul de interes comun este un document-cadru de colaborare între organizaţiile semnatare, având ca principal obiectiv satisfacerea intereselor studentului şi realizarea obiectivelor majore ale studenţimii orădene. Unul dintre acestea se referă la încheierea unui nou protocol cu Primăria Oradea prin care să se înfiinţeze Casa de Cultură a Studenţilor, cu tot ce presupune o asemenea instituţie.

Toate acestea vor reprezenta interesele a peste 20.000 de studenţi, câţi învaţă la Universitatea Oradea. Potrivit lui Raul Derecichei, preşedintele ARISE, primul proiect iniţiat de organizaţia lor va fi sărbătorirea Zilei Europei, în perioada 9-11 mai, cu o reuniune în Aula Magna a Universităţii Oradea, Ziua Porţilor Deschise la Universitate, un Picnic european pentru elevi şi studenţi, o sesiune de comunicări ştiinţifice şi competiţii sportive. În numele ASMO, Traian Dumitru a anunţat participarea studenţilor medicinişti la o campanie naţională de donare de sânge, care va avea loc în perioada 7-11 mai.

Calin Corpas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor