Partia de la Nucet, gata in decembrie

7Comentarii
Partia de la Nucet, gata in decembrie
Executantul lucrărilor va termina proiectul înainte cu jumătate de an decât era prevăzut în contract.

Investiţia de la Nucet este de aproximativ 24 milioane lei. Din care peste 23 de milioane de lei provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Restul banilor reprezintă cofinanţare locală.  Lucrarea este executată de Acomin Cluj, iar termenul de execuţie era de 18 luni, de la câştigarea licitaţie, adică din decembrie 2009. Partia va intra însă în circuit încă din acest sezon.

„În luna decembrie vom inaugura pârtia. Practic mai sunt de executat finisajele, de asfaltat parcarea unde, prin proiect, avem 139 de locuri de parcare. Pârtia este curăţată integral, au fost ridicate zidurile parcării, clădirea administrativă este construită în proporţie de 80%, au fost plantaţi stâlpii pentru cablu, este făcută staţia pentru întoarcere”, spune primarul Costel Sârghie.

Schi la Vârtop-Arieşeni

Pârtia de la Nucet se construieşte în cadrul programului MDRT „Schi în România”.
Primarul de Nucet Costel Sârghie speră că o dată ce pârtia de schi va fi dată în folosinţă, practic Nucetul va intra într-o perioadă de relansare din punct de vedere economic. Şeful Primăriei Nucet consideră că va putea construi, în jurul pârghiei, un pol de dezvoltare economică a zonei. Impactul pe care îl are acest proiect a fost simţit şi de investitorii privaţi. O firmă din Oradea se pregăteşte să demareze cea mai mare investiţie din România, în turism, un domeniu schiabil cu 21 de pârtii, la Arieşeni. Valoarea investiţiei ar urma să fie de peste 40 milioane de euro. La Arieşeni funcţionează deja o pârtie de 1000 m şi o a alta mai mică de 400m. În apropiere, la Gârda, Primăria în parteneriat cu Silviu Prigoană construiesc o pârtie de schi de 1200 de m.

V.B.

Taguri: ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor