Participă la „Grădiniţa de vară”

2Comentarii
Participă la „Grădiniţa de vară”
Tabăra se încheie pe 8 septembrie şi se derulează în cadrul Programului „Grădiniţa de vară”

În tabara participă saisprezece copii rromi din Vadu Crisului. „Grădiniţă de vară” are ca scop pregătirea pentru şcoală a acestor micuţi în aşa fel încât, la începerea anului şcolar, să nu existe un decalaj prea mare între aceştia şi restul copiilor.

Soluţie de urgenţă

„ Programul trebuie înţeles ca o soluţie de urgenţă pe termen scurt care are ca scop eliminarea decalajelor dintre copiii rromi şi nerromi care se înscriu în clasa I, în ceea ce priveşte pregătirea preşcolară si cunoştinţele acumulate până la accederea în şcoală”, spune profesorul Florin Mălai, directorul Colegiului Tehnic din Vadu Crişului. Bunele practici înregistrate în ţară de organizaţiile neguvernamentale, iar ulterior de către şcolile care au derulat grădiniţe de vară, demonstrează rolul determinant al acestei forme alternative de educaţie preşcolară pentru stimularea înscrierii în clasa I şi creşterea performanţelor şcolare în clasa I în rândul copiilor rromi care au frecventat grădiniţa de vară. Programul se adresează în special copiilor proveniţi din comunităţi excluse social, comunităţi de rromi care nu au frecventat grădiniţa, sau nu au frecventat-o constant şi urmează să se înscrie în clasa I, fără a depăşi vârsta de opt ani şi 11 luni la data de 15 septembrie 2010. La şcoala din Vad- Deal participă 16 copii rromi. Tabăra durează 23 de zile şi este coordonată de educatoarea Pop Simona.
Copiii primesc zilnic hrană caldă, rechizite şcolare iar pentru noul an şcolar vor primi  şi un set şcolar de bază: trening, adidaşi, pulover, jacheta/palton/fâş, ghete, căciulă, mănuşi, lenjerie, ghiozdan.
I.H.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor