Participare bună la „Bursă”

ORADEA – Persoanele care au dorit să-şi găsească un loc de muncă au avut de unde alege. „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, care a avut loc vineri, 26 septembrie 2008, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea a oferit nu mai puţin de 1.044 de locuri de muncă, dintre care peste 200 pentru absolvenţii studiilor superioare.

Participarea a fost mai mare ca în alţi ani, numărul participanţilor depăşind numărul locurilor de muncă oferite. „La bursă au participat 1.360 de persoane, 748 fiind absolvenţi de studii superioare. Au fost selectate în vederea angajării 484 de persoane, număr mai mare ca la acţiunile anterioare”, ne-a declarat Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

 

 

 

Participanţi

Participarea la bursă a fost foarte variată, atât în ceea ce priveşte firmele prezente cât şi participanţii. În sală au putut fi văzute sigle ale unor intreprinderi de tradiţie orădene cum ar fi UAMT, Plastor, Metalica, dar şi nume noi, apărute în ultima vreme pe harta economică a Oradiei.

De asemenea, au fost prezente marile magazine: Metro, Real şi Praktiker, cu oferte Oradea pentru absolvenţil. Regia de transport local OTL Oradea, a fost prezentă şi ea la bursă, solicitând personal în meseriile de şoferi, psiholog, ingineri constructori.

Dacă unele firme cereau experienţă, în alte cazuri era suficientă doar calificarea în meseria respectivă. „Locurile de muncă pe care le oferim nu necesită, neapărat, experienţă. Sunt însă şi posturi unde experienţa este necesară”, ne-a declarat Daniela Vasi, de la Soluţia Industry.

Participanţii la bursă, mai mult de jumătate absolvenţi, îşi încercau norocul de la o firmă la alta, în speranţa că vor găsi ceva pe placul lor. „Caut un loc de muncă în domeniul alimentaţiei publice. Oferta este destul de bogată şi sper să găsesc până la urmă ceva”, ne-a spus Anamaria Soci.

Colateral cu bursa, ca un plus faţă de anii trecuţi, a crescut numărul absolvenţilor care sau înregistrat la agenţia judeţeană. „Numărul absolvenţilor înregistraţi în baza noastră de date este de peste 800. 104 dintre aceştia vor primii prima de încadrare constând într-un salariu minim pe economie. Alţi 20 sunt în curs de finalizare a documentelor”, a precizat Drăghici.

 

Dan Birta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase