Pârtie… pe Dealul Cetăţii

6Comentarii
Pârtie… pe Dealul Cetăţii
DEVA – Refacerea Studiilor de Fezabilitate (SF) de către Consiliul Local Deva este un fenomen des întâlnit în practicile instituţiei. O parte a consilierilor deveni a făcut referire, în mai multe rânduri, la modul ineficient în care se cheltuiesc banii cu aceste SF-uri.

Problema întocmirii unor SF-uri, plătite, şi apoi a refacerii lor (după o perioadă), tot pe bani publici, i-a făcut pe consilierii reclamanţi ai fenomenului să ceară primarului, Mircia Muntean, să le pună la dispoziţie pentru documentare, toate SF-urile efectuate pentru marile investiţii din Deva, refăcute pentru suplimentări de fonduri.

 

“De ce nu s-au făcut lucrările la timpul lor! Trebuie suplimentate mereu sumele! Anul trecut am avut cheltuieli suplimentare de 95 de miliarde de lei! SF-uri peste SF-uri avem din plin, şi Consiliul plăteşte pentru ele! Vrem să vedem şi noi documentaţiile de acest fel!” Această cerere venită din partea viceprimarului Ioan Inişconi şi a consilierului Francisc Kovacs au stârnit, încă o dată, spiritele din şedinţele Consiliului Local Deva.

 

Dar apa trece şi pietrele rămân! Fenomenul continuă nestingherit. Spre exemplu: CL Deva a aprobat, în şedinţa de acum două zile, un nou Studiu de Fezabilitate pentru investiţia de reabilitare a Cetăţii Devei, necesar ca urmare a identificării unor alte surse de finanţare pentru incinta I. Studiul iniţial, aprobat de CL Deva în 2005, a fost, prin urmare, revizuit. Acesta trata laolaltă cele trei incinte ale Cetăţii. Ca urmare a hotărârii CL Deva, noul studiu de fezabilitate a adus o actualizare a documentaţiei pentru incintele II şi III.

 

Dacă până acum lucrările demarate pe Cetatea Devei, pentru care “a fost încheiat şi un acord de mediu” după cum ne-a confirmat Elena Bădescu – dir. Agenţiei de Protecţie a Mediului Hunedoara, au trecut aproape neobservate, în prezent se pot observa schelele ridicate pe monument. Pe lângă ceea ce se cunoaşte deja, despre acest proiect ce valorează 500 de mii de lei, viceprimarul Florin Oancea spune că “pe Cetate va fi amenajată şi o pârtie de schi pentru ca devenii să se pregătească pentru a merge apoi la Straja! Pârtia va fi amplasată în zona Nucet, va avea o lungime de circa 300 de metri şi zăpadă asigurată cu ajutorul tunurilor de zăpadă.” Elena Bădescu susţine că la APM Hunedoara nu s-a auzit de o asemnea propunere a Consiliului Local Deva.

Sanda Bocaniciu6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor