Partii de 20 de milioane de euro

7Comentarii
Partii de 20 de milioane de euro
Doi orădeni au făcut deja demersuri importante pentru viitorul complex de schi dintre Bubeşti şi Poiana Vârtop.

Consiliul Judeţean Alba a aprobat zilele trecut PUZ pentru realizarea domeniului schiabil şi turistic «Bubeşti – Poiana Vartop», între vârful Piatra Grăitoare (1.640  metri altitudine) şi Pasul Vârtop (1.120 metri altitudine).

Arhitectul-şef al CJ Alba, Eugenia Mărginean, ne-a mai declarat că firma orădeană Mitcris Turism Plus a depus documentaţia spre aprobare, în aprilie, şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Alba.

„Investiţia se va face printr-o asociere cu Primăria Arieşeni în zona pentru care CJ Alba a întocmit deja un studiu. S-au rectificat doar câteva trasee astfel ca ele să aibă cam aceeaşi dificultate. Adică să nu ajungi de pe o pârtie uşoară pe una extremă”, ne-a mai informat Mărginean.

Întregul proiect este conceput astfel încât să fie o destinaţie atractivă atât vara cât şi iarna. „Am preluat în proiect modele ale unor partii din Austria. Sper să iasă ceva frumos”, a declarat arhitectul proiectului, Marius Barbieri.
Pe lângă 21 de pârtii interconectate, proiectul include 26 de locuri de parcare pentru autobuze şi peste o mie de locuri pentru autoturisme. Suprafaţa zonei vizată de proiect este de 79 de hectare, adică 2,4% din suprafaţa comunei Arieşeni.
Pentru a putea începe lucrul, Mitcris Turism Plus, deţinută de orădenii Sorin Gheorghe Hălmăgean şi Alexandru Cristian Sabău, va trebui să obţină acordul statului pentru a scoate 58 hectare de pădure din circuitul forestier spre defrişare.
În documentaţia depusă la APM Alba se arată că lacul de acumulare pentru instalaţia de producere a zăpezii artificiale, cu un volum maxim de 100.000 de metri cubi, se va face lângă staţia telecabinei, la o altitudine de 1.630 metri. Vara, lacul va fi dotat cu echipamente de agrement şi va avea şi rol de sursă de apă pentru stingerea eventualelor incendii la restaurantul montan şi cabana-bar din apropiere.

Apa reziduală, în vizor

Tot în studiul înaintat la APM Alba se aminteşte că zona Arieşeni nu are instalaţie de tratare a apelor reziduale. „Ar fi în mod evident mult mai avantajos pentru întreaga regiune construirea de către administraţia locală, prin intermediul unui proiect UE, a unei instalaţii pentru tratarea apei, destinată întregii zone unde trebuie conectate şi toate construcţiile din zona Arieşeni, Vârtop, Gârda”, se mai arată în studiu.

C.H.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor