Partizană într-un „război” comercial?

Conflictul iscat de activitatea gălăgioasă a cluburilor din centrul Oradiei este un motiv destul de bun pentru Municipalitate să se implice în disputa dintre reclamanţi şi reclamaţi. De partea reclamanţilor şi în mod cu totul nejustificat, acuză patronii de cluburi, inclusiv ale celor care funcţionează în Palatul Vulturul Negru.

Activitatea acestora face obiectul unui paragraf separat din proiectul de regulament pe care municipalitatea vrea să-l pună sub nasul consilierilor locali, paragraf care prevede că muzica din acestea se opreşte la ora 23.00, fără posibilitatea ca această oră să fie prelungită, sub nici o formă. Setul de măsuri a fost discutat luni după-amiaza la Primărie, ocazie cu care patronii de cluburi s-au coalizat împotriva iniţiativei executivului.

Pe bandă rulantă

Conform celor afirmate în plenul acestei şedinţe, limitarea programului cu muzică până la ora 23.00 se datorează multelor reclamaţii înregistrate la Biroul Control Comercial din Primărie pe această temă. O mai atentă verificare a reclamaţiilor relevă faptul că multe dintre ele au, în fapt, acelaşi semnatar. Spre exemplu, majoritatea covârşitoare a aşa-numitelor reclamaţii au fost trimise pentru că o firmă s-a simţit deranjată de activitatea cluburilor. Aceasta este SC Tizian Tour, proprietară a Hotelului Vulturul Negru iar unele dintre reclamaţii datează şi din vara trecută, când, în mod evident pentru orice trecător, clădirea nu avea nici măcar sticlă în geamuri, fiind în plin şantier.

Situaţia a generat comentarii vehemente din partea patronilor.

„Sigur că s-au băgat mulţi bani în Vulturul Negru, dar nu sunt toţi din credite rambursabile. Hotelul era încă în amenajare când exista un cetăţean care depunea zilnic reclamaţii împotriva cluburilor. Asta-i era treaba”, afirmă Florin Buha, coproprietar al clubului Heat.

Acesta apreciază că strategia celor de la hotel de a închide cluburile pentru a câştiga vad comercial este o tehnică managerială greşită. „Vulturul Negru a fost, mult timp înainte, o bombă. Acum, după renovare, l-au făcut brusc de patru stele şi i-au tras nişte preţuri mai mari ca la Dacia. Este prost manageriat. Am auzit că vor să facă un night club în beci. Aia nu-i va deranja? Chiar aşa de tare îi deranjează concurenţa”, se miră, retoric, patronul.

Va urma

De altfel, acest adevărat scandal public este departe de final. Ieri după-amiază, spre exemplu, proprietarii de cluburi au programat o şedinţă pentru a stabili calea de urmat în ceea ce priveşte iniţiativa Primăriei.

În acelaşi timp, pe formul de discuţii de pe www.bihon.ro, vestea închiderii muzicii la ora 23.00 a stârnit o avalanşă de opinii, pro şi contra.

Varianta finală a proiectului va fi pusă pe masa aleşilor locali în şedinţa consiliului local din lina viitoare.

Cristina Ghilea

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !