Party medicinist multi-naţional

7Comentarii
Party medicinist multi-naţional
ORADEA - După party-ul organizat în noiembrie, într-un club de lângă Facultatea de Medicină din Oradea, Asociaţia Internaţională a Studenţilor Medicinişti din Oradea (AIMSO) a „recidivat” ieri în aer liber.  Party medicina 1 26.04.2007

Astfel, studenţi din Germania, Anglia, Italia, China, India, Sri Lanka, Turcia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Insulele Mauritius, Nigeria, Uganda, Gana, Cuba, Canada şi chiar Japonia s-au adunat în aer liber la un barbecue pregătit chiar de preşedintele AIMSO, Joe Vollmer din Ingolstatd, ajutat şi de câţiva  studenţi germani de origine saşă, a căror părinţi au plecat de mulţi ani din România.

Înveşmântate după tradiţia arabă, studentele musulmane au făcut un grup mai specific, dar vesel, şi s-au pozat cu multă voie-bună. Mai dezinvolţi au fost afro-studenţii, care nu s-au sfiit şi să se unduiască pe câteva ritmuri mai mediteraneene.

„A fost o idee să ne adunăm şi să ne simţim bine împreună. În pauzele dintre cursuri e mai greu să socializăm cu studenţi din alţi ani de studiu. E frumos aici, la Oradea”, spune Kayo, studentă venită la studii tocmai din Japonia.

„La fel ca la petrecerea din toamnă, am preferat să ne adresăm în primul rând studenţilor străini, pentru a se putea cunoaşte mai bine împreună.”, explică vicepreşedintele AIMSO, Nunkoo Vharron din Mauritius.

Dealtfel, pentru ca studenţii străini să poată comunica mai uşor între ei, inclusiv on-line, AIMSO şi-a lansat site-ul www.aimso.org, care urmează să găzduiască şi o galerie de poze de la diferite evenimente.

În această idee notăm că AIMSO a mai organizat în iarnă excursii la Arieşeni, pentru a-i învăţa să schieze pe colegii din ţările mai calde iar week-end-ul trecut au fost la Şuncuiuş, pentru a se iniţia sau perfecţiona în căţărat montan, cu sprijinul necondiţionat al Serviciului Public Local „Salvamont” Şuncuiuş.

„Sunt studenţi medicinişti care cunosc mai multe limbi străine. Le-am propus să se înscrie în Salvamont Şuncuiuş pentru că ar acumula şi eu experienţă iar nouă ne-ar putea fi de folos la incidentele cu turişti”, precizează coordonatorul Salvamont Şuncuiuş, Marius Herlaş.

Dealtfel, studenţii germani din AIMSO şi-au invitat şi alţi colegi la concertul care începe vineri seară la Şuncuiuş.

Cristian Horgos

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor