Pasajul subteran de la Michelangelo – s-a pus piatra de temelie, dar lucrarile incep in… 2013

De A.S.
Reactualizat la:
Pasajul subteran de la Michelangelo
Pasajul subteran de la Michelangelo
Cel mai probabil realizarea Complexului Rutier Michelangelo din Timişoara, un proiect pe fonduri europene care vizează reabilitarea Podului Michelangelo şi construirea unui pasaj subteran în zonă, pentru care fosta administraţie Ciuhandu a pus deja piatra de temelie în campania electorală pentru alegerile locale, nu va putea fi demarată în acest an, a anunţat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Edilul a afirmat că au apărut foarte multe nelămuriri la licitaţia organizată pentru Complexul Rutier Michelangelo – reabilitarea Podului Michelangelo şi realizarea unui pasaj rutier subteran pe relaţia bulevardul Vasile Pârvan – bulevardul Corneliu Coposu, drept pentru care la nivelul municipalităţii s-a decis prelungirea acestei proceduri.

„S-au cerut foarte foarte multe clarificări, sute de clarificări. Am cerut o prelungire a perioadei de licitare, e ca şi cum am lua-o de la zero. Văzând că multe firme au nevoie de clarificări suplimentare am tras concluzia că poate nu a fost întocmit destul de clar caietul de sarcini (…)

Au fost probleme cu o mulţime de clarificări pe care le-au cerut firmele interesate şi pentru a încuraja o competiţie reală, pentru a face cât mai largă participarea la această competiţie, am hotărât să prelungim termenul de depunere a ofertelor cu 59 de zile, asta înseamnă exact cu cât este termenul pe care îl prevede legea de la momentul de start al procedurii, ori noi suntem cu destul de mult după momentul de start şi cu toate acestea ne-am gândit să mai alocăm încă 59 de zile. (…)

Sper ca la sfârşitul aceste perioade să avem de unde alege cea mai bună ofertă”, a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Totodată, edilul a anunţat că săptămâna aceasta a fost depus spre finanţare şi proiectul Michelangelo 2, care prevede reabilitarea străzii Cluj, lărgirea la trei benzi de circulaţie a străzilor Negoiu şi FC Ripensia, precum şi realizarea unor pasarele pietonale din sticlă pe strada Cluj, în dreptul Colegiului de Artă „Ion Vidu”, şi pe Aleea FC Ripensia, între Cantina nr. 1 şi căminul 19 din Complexul Studenţesc.

Au fost depuse documentanţiile în vederea obţinerii finanţării pe Programul Operaţional Regional. Robu a afirmat că speră ca finanţarea să fie aprobată de Ministerul Dezvoltării într-un timp cât mai scurt, astfel încât cele două proiecte, primul în valoare de 69 de milioane de lei, iar cel de-al doilea de 37 de milioane de lei, să fie realizate concomitent.

Chiar dacă administraţia Ciuhandu a pus piatra de temelie pentru Complexul Rutier Michelangelo în campania electorală de la alegerile locale, iar reprezentanţii Primăriei Timişoara afirmau atunci că lucrările vor începe în luna august a acestui an dacă nu vor fi contestaţii la licitaţia pentru desemnarea constructorului, actualul primar Nicolae Robu crede că proiectul nu va putea fi demarat în acest an în condiţiile în care licitaţiile nu au fost finalizate, după ce vor fi desemnaţi câştigătorii ar putea apărea contestaţii, iar apoi va veni frigul.

„Şansele ca lucrările să înceapă anul acesta sunt destul de reduse, nu prea…”, a declarat Robu. Cel de-al doilea proiect, Michelangelo 2, pentru care se aşteaptă aprobarea finanţării, ar putea fi demarat în 2013, potrivit primarului.

Citeste si: O noua piatra de temelie in campanie, pentru pasajul subteran din zona Michelangelo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !