Pasajul Vulturul Negru supravegheat non-stop

3Comentarii
Pasajul Vulturul Negru supravegheat non-stop
ORADEA – „Ochii” din Centrul Oradiei, cele 16 camere video montate pentru supravegherea Pasajului Vulturul Negru şi a străzilor adiacente, sunt începând de astăzi funcţionale.  Video

Dispeceratul care va deservi acest sistem a fost inaugurat astăzi la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, în prezenţa şefului IPJ Bihor, comisarul şef Liviu Popa, şi a primarului Mihai Groza.

„Este o investiţie de 175.000 de lei noi, pe care Primăria Municipiului Oradea a făcut-o cu sprijinul Consiliului Local. Printr-un contract de comodat urmează să o predăm cu titlu gratuit spre exploatare Poliţiei Municipiului Oradea. Prin această investiţie nu dorim altceva, decât să creştem siguranţa cetăţeanului şi să reducem fenomenul de infracţionalitate. Considerăm că trebuie extins acest parteneriat şi avem în vedere pe termen mediu, realizarea unor astfel de investiţii în zone aglomerate, precum pieţele din Oradea, pentru că din păcate, în aglomeraţiile urbane se întâmplă fenomene nedorite”, spune primarul Mihai Groza.

Doi poliţişti vor lucra în cadrul Dispeceratului 24 de ore din 24 pentru supervizarea celor 16 camere, ei urmând să alerteze imediat echipajele de intervenţie, în cazul unor eventuale incidente.

„Este un sistem care transmite datele pe reţea de fibră optică spre dispeceratul organizat la Poliţia Municipiului Oradea, unde vom avea şi alte aplicaţii care vor facilita mult din ceea ce înseamnă munca pe care noi o desfăşurăm. Vom folosi sistemul în primul rând pentru monitorizarea acelei zone, o zonă care pentru noi este zonă de risc, fiindcă acolo se comit foarte multe fapte antisociale. Sistemul este de natură să alerteze Poliţia despre eventuale incidente care apar în pasaj, dar şi de a aduce probe în eventualitatea luării unor măsuri”, explică comisarul şef Liviu Popa.

Poliţiştii mai spun că doar prin montarea acestor camere, fără punerea lor în funcţiune, fenomenul infracţional s-a redus simţitor în zona Pasajului.

„De când s-au montat camerele de supraveghere nu am mai fost sesizaţi cu privire la scandaluri sau infracţiuni cu violenţă. Se feresc oamenii chiar şi să parcheze haotic. Ca un prim rezultat observăm o scădere a infracţiunilor şi contravenţiilor în această zonă”, subliniază comisarul şef Ioan Lenghel, şeful Poliţiei Municipiului Oradea.

Şeful IPJ mai spune că acest sistem de supraveghere urmeză să fie dezvoltat, în cadrul lui urmând să fie integrate şi camere video care să supravegheze zonele din jurul blocurilor de locuinţe.

„Cu acest sistem vom ajunge până acolo, încât să negociem cu asociaţiile de proprietari să îşi cumpere o cameră video, pe care să o integrăm în sitemul nostru, iar noi în schimb le vom supraveghea, de exemplu, parcarea din spatele blocului”, mai spune şeful IPJ Bihor.

Ovidiu Morcan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor