Paşapoarte pentru cai

Paşapoarte pentru cai
BUCURESTI – Procesul de identificare a cabalinelor şi eliberare a paşapoartelor pentru aceste animale trebuie finalizat până la 1 iulie 2008, până în prezent fiind identificaţi numai 40% dintre caii din România, a declarat miercuri preşedintele Autorităţii Hipice Naţionale, Robert Bartha.

“Identificarea cabalinelor trebuie să se încheie la 1 iulie 2008, toţii caii trebuie să aibă paşapoarte până la acea dată”, a spus Bartha.

El a adăugat că până în prezent au fost identificate circa 400.000 cabaline, reprezentând 40% din total. Identificarea înseamnă aplicarea unui cip, iar dintre cele 400.000 de animale cărora le-au fost aplicate aceste elemente, circa 10.000 au paşapoarte.

“Pentru eliberarea paşapoartelor se citesc informaţiile din cip şi sunt transpuse în paşaport. Un cal care nu are paşaport poate circula în interiorul ţării, dar nu în alte state europene”, a mai spus Bartha.

Cailor identificaţi până acum le-a fost aplicat un anumit tip de cip (cu zece elemenţi), însă pentru restul cabalinelor va fi folosit un alt tip de cip. Totodată, pentru cele 400.000 de animale, identificarea a fost plătită de proprietari, însă pentru restul cailor plata procedurilor va fi suportată de la bugetul de stat.

“Este recunoscută identificarea celor 400.000 de animale. Pentru restul de 600.000, ANARZ (Agenţia Naţională de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie – n.r.) a organizat licitaţia pentru achiziţionarea cipurilor, însă nu ştiu să fi început procedura de identificar.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !