Paşaportul biometric nu mai sperie

8Comentarii
Paşaportul biometric nu mai sperie
În Bihor s-a triplat cererea de paşapoarte biometrice în acest an faţă de anul trecut.

Faţă de alte judeţe ale ţării, Bihorul e mai puţin reticent faţă de „hulitele” paşapoarte biometrice.  Astfel, dacă în primele luni după introducerea paşaportul biometric, doar unul din cinci solicitanţi opta pentru el, acum situaţia e cu totul alta. Doar în primele două luni ale anului, în Bihor s-au eliberat peste 800 de paşapoarte biometrice, triplu faţă de perioada octombrie – decembrie 2009.  Tendinţa de creştere a solicitărilor se va menţine, cred angajaţii de la paşapoarte. Mai ales, că tocmai a crescut costul de eliberare a paşaportului temporar de la 64 la 80 de lei, la care se adaugă taxa consulară de 32 de lei.
Iar taxa pentru un paşaport electronic este de 234 lei şi să achită la CEC Bank, iar taxa consulară de 32 lei se plăteşte la Trezorerie.

Paşapoartele simple se eliberează la trei zile de la solicitare, paşapoartele electronice se eliberează la 30 de zile lucrătoare iar paşapoartele simple electronice depuse în străinătate se eliberează după 90 de zile. Paşaportul electronic – care are peste 50 de elemente de siguranţă, faţă de 32 la vechiul document – permite stocarea datelor biometrice ale titularilor, ca amprentele digitale şi imaginea facială, alături de datele de identificare, cetăţenia şi valabilitatea. Vechile paşapoarte rămân în circulaţie până la expirare.

Cristian Horgoş8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor