Păsările migratoare monitorizate

Virusul gripei aviare a pus pe jar şi autorităţile bihorene. La iniţiativa Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor în toată ţara se face o monitorizare permanentă a stării de sănătate a păsărilor migratoare.

„În judeţul nostru această monitorizare se face de către specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, în colaborare cu Garda Naţională de Mediu şi a Asociaţiei pentru protecţia păsărilor şi a naturii – Grupul Milvus. Monitorizarea se face prin observarea cu ochiul liber sau cu luneta, pentru că altfel nu te poţi apropia de ele, a comportamentului păsărilor”, precizează Călin Mocan, directorul executiv al APM Bihor.

În Bihor zonele potenţiale de risc sunt cele unde există luciu de apă sau cele favorabile cuibăritului sau odihnei păsărilor de pasaj. Încă de la finele anului trecut toate lacurile bihorene şi balastierele situate pe malul apelor au fost monitorizate, fără a se constata însă simptome de îmbolnăvire sau exemplare moarte în rândul păsărilor migratoare.

„Rugăm populaţia să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a răspândirii gripei aviare impuse de Direcţia Sanitar-Veterinară Bihor şi să semnaleze la APM Bihor la telefon 444590, dacă observă păsări migratoare moarte sau suspecte de a fi bolnave”, face apel Călin Mocan.

 

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !