Pasarile Paradisului by Ioana Degau

De Veronica Bursaşiu
Ioana dansează de 12 ani
Ioana dansează de 12 ani
Este colecţia propusă de Absolventa Facultăţii de Arte la Gala diplomelor 2012.

Face dans sportiv de 12 ani şi absolvirea Facultăţii de Arte din Oradea a fost pentru Ioana o împlinire ca artist. „Cred că am moştenit dragostea şi talentul pentru frumos de la mama mea. Care m-a ajutat întotdeauna să-mi fac şi rochiile pentru dans, deoarece aceste costume sunt foarte scumpe şi nici nu găseam aşa cum îmi doream”, spune tânărul designer Ioana Degău. Ioana face dans la Clubul Stephanie împreună cu partenerul său Cseke Zsolt. În urma participării la Campionatele Naţionale din acest an perechea Ioana Degău- Ceske Zsolt s-a clasat pe locul VII. Ceea ce i-a nemulţumit pe cei doi care au considerat că au o valoare mai mare.

„În urma discuţiilor cu antrenorul nostru Istvan Toth, care arbitrează aproape la fiecare sfârşit de săptămână în străinătate, şi cu oficialii din Luxembourg am hotărât că vom reprezenta această ţară competiţiile internaţionale. În acest moment, noi suntem pe poziţia 56 la nivel mondial, ţinta noastră imediată este să intrăm în Top 50. Din acel moment ni se deschid alte perspective”, consideră Ioana. Împreună cu partenerul său, Ioana concurează la secţiunea latino. Chiar dacă antrenorul său consideră că passo-doble este punctul lor tare în competiţii, Ioana se simte mai atrasă de rumba, deoarece e un dans plin de emoţie.

Dans nupţial seducător

Dansul e sursă de inspiraţie pentru ea şi în designul vestimentar. Colecţia Ioanei Degău „Păsările Paradisului” are o destinaţie specială: cele opt ţinute sunt costume de dans. Sursa de inspiraţie a acestor costume este una dintre cele mai frumoase păsări, Pasărea Paradisului, cu un penaj superb şi un dans nupţial seducător. Piesele colecţiei sunt spectaculoase, caracterizate de o gamă cromatică vie, strălucitoare, susţinută de degradări subtile. „Construcţia fiecărei piese a fost aleasă pentru a permite mişcarea dansatoarei , dar în acelaşi timp pentru a o sublinia”, spune Ioana Degău. Fiecare piesă a fost minuţios decorată folosind elemente care pun în valoare mişcarea atât prin „extensii”: pene de struţ, puf, franjuri de mărgele , cât şi prin reflexia luminii : cristale, paiete. „Deşi au fost concepute pentru dans. Costumele pot fi, la fel de bine, purtate seara, la ocazii speciale, de ce nu dansante”, spune tânărul designer.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !