Pași spre licitația deșeurilor

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Pași spre licitația deșeurilor
În ciuda surprinzătorului vot de abținere al reprezentanților PNL, plenul Consiliului Județean a avizat joi documentația de atribuire pentru delegarea gestiunii pentru salubrizarea zonelor în care a fost împărțit județul.

De asemenea, tot joi Oradea urbană a fost separată de localitățile rurale din jurul său, o doleanță a Primăriei Oradea.

Întrucât primarul Ilie Bolojan, președinte al PNL Bihor, cât și consilierii județeni PNL au criticat de-a lungul timpului modul greoi în care avansează acest proiect, atitudinea de ieri a aleșilor PNL a stârnit mirare, prin votul de abținere. Unul, însă, ce nu a cântărit în adoptarea proiectelor.

Cum consilierul Călin Gal a ridicat problema transparenței decizionale privind documentația de atribuire, vicele Mang s-a simțit dator să intervină: „Aprobarea caietelor de sarcini se va face în AGA ADI Ecolect, unde sunt reprezentantul CJB și primarii. UAT-urile doar avizează. La avizare nu este transparență decizională, așa cum credeți dvs. Trag speranța că în toate CL-urile se încheie acest proces săptămâna viitoare și că toată lumea, inclusiv cei nemulțumiți, își vor achita cotizația, de 1 leu/locuitor, respectiv 50 de bani/locuitor, pentru CJ”, a punctat Mang. La rându-i, Bujor Chirilă a subliniat că structura executivă pe care o conduce, ADI Ecolect, își face treaba conform graficului, pentru ca sistemul județean integrat de management al deșeurilor să poată deveni, finalmente, funcțional.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !