Passaris i-a ameninţat pe gardieni

Passaris i-a ameninţat pe gardieni
Gardienii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova sunt în alertă maximă, după ce asasinul grec Konstantinos Passaris şi-a reluat ameninţările, declarând într-un interviu acordat unei televiziuni din Grecia că va evada şi din România, aşa cum a făcut în ţara sa natală.

Conducerea penitenciarului a întărit paza criminalului.
Încarcerat la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Craiova, condamnat la închisoare pe viaţă pentru jaf armat şi dublul asasinat, Passaris e păzit ca ochii din cap, ştiut fiind faptul că, pe vremea când umbla liber prin Grecia, acesta şi-a dus la îndeplinire jurămintele făcute. Înainte de a evada din închisoarea elenă, el a ameninţat că va ucide câţiva poliţişti greci.

Şi a executat doi dintre ei! Passaris i-a împuşcat, în timp ce era dus la o examinare psihiatrică în penitenciar, reuşind astfel să fugă. În România, în timpul procesului, a afirmat că va omorî cel puţin doi gardieni, înainte de a evada. Passaris a mărturisit pentru prima oară, la Craiova, de ce i-a ucis pe cei doi poliţişti greci.

El le-a declarat reporterilor de la televiziunea Alter din Grecia, veniţi recent la puşcăria din Bănie, special pentru a-l intervieva, că a vrut să răzbune în acest fel moartea celui mai bun prieten, împuşcat de poliţia elenă, în cadrul unei operaţiuni legate de un jaf armat. Conducerea puşcăriei a suplimentat paza, după ce Passaris le-a declarat reporterilor că va fugi şi din penitenciarul craiovean.

“Voi repeta figura făcută poliţiştilor greci”, a spus fără reţinere grecul în interviul înregistrat de televiziunea Alter. “Penitenciarul de la Craiova are cel mai restrictiv regim de siguranţă, faţă de celelalte instituţii din ţară. Deţinuţii aflaţi în regim de maximă siguranţă sunt supravegheaţi suficient de bine, ca să nu existe evenimente de acest tip”, a afirmat Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului din Craiova.

Fraţii lui Passaris i-au transmis prin intermediul televiziunii Alter că îşi doresc să fie adus în ţară, dar opinia publică elenă se opune cu vehemenţă extrădării. În ţara natală, Passaris a comis 18 delicte, dintre care cinci reprezintă crime. În data de 8 ianuarie 2008 el este chemat în faţa instanţei elene, într-un proces penal în care este acuzat de crimă. În România, grecul a fost condamnat fiindcă a ucis doi angajaţi ai casei de schimb valutar “Petite Bijou” din Bucureşti.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase