Patriarhul Daniel a oficiat un Te Deum la Biserica cu Lună

2Comentarii
Patriarhul Daniel a oficiat un Te Deum la Biserica cu Lună
Programul evenimentelor dedicate aniversării celor 90 de ani de la reînfiinţarea Episcopiei Oradiei a continuat, sâmbătă, la Catedrala cu Luna, cu o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, şi de Presfinţia Sa Sofronie, Episcopul Ortodox al Oradiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

PSS Sofronie Drincec a salutat venirea Patriarhului în Biserica cu Luna. Apoi, a rostit o cuvântare cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la reînfiinţarea Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

,,Episcopia Ortodoxă îmbracă, în aceste zile, haine de sărbătoare. În acest an se împlinesc 90 de ani de când în Ţara Crişurilor a fost restatornicită Episcopia Ortodoxă Română’’, a spus Sofronie Drincec, episcopul Oradiei. 

Daruri

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mulţumit pentru ospitalitate şi le-a cerut celor prezenţi la eveniment să mulţumească pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra Episcopiei Oradiei.

,,Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru binefacerile sale şi, în mod special, pentru cele pe care le-a revărsat asupra Eparhiei de Oradea. Să-i comemorăm pe cei care au fost vrednici slujitori ai ei şi să-i cerem lui Dumnezeu sprijinul pentru a continua activităţile pe care le-am moştenit.

Cine mulţumeşte lui Dumnezeu şi semenilor pentru binele primit acela creşte duhovniceşte şi mai primeşte daruri pe care le fructifică, cine nu mulţumeşte, scade, cade şi decade din punct de vedere spiritual pentru că nu înţelege creşterea duhovnicească prin daruri primite şi mulţumire exprimată’’, a spus Patriarhul Daniel.

La final, Patriarhul a oferit Bisericii cu Lună o cruce, Biblia, şi alte cărţi cu conţinut religios, iar copiilor prezenţi le-a dăruit câteva iconiţe.

Crina Dobocan

Patriarhul Daniel, întâmpinat cu pâine şi sare2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor