Patroana Orser, judecată la Oradea

1Comentariu
Patroana Orser, judecată la Oradea
Dosarul Mariei Schutz se întoarce după un an de la suspendarea judecării pe fond la Tribunalul Bihor

Procesul în care vicepreședintele PSD Dolj, Maria Schutz, este judecată alături de alte persoane pentru înșelăciune, se întoarce laTribunalul Bihor, după un an de la suspendarea judecării pe fond, după ce Curtea Constituțională a respins, în 23 martie, excepția de neconstituționalitate. În consecință, procesul în care Maria Schutz, împreună cu Mihai Ciobanu, Corneliu Popa și Ion Dascălu au fost trimiși în judecată în 2007 pentru înșelăciune, se va întoarce la instanța de fond, adică Tribunalul Bihor, pentru continuarea judecății.

Înşelăciune

Potrivit comunicatului trimis de DNA în 2007, Maria Schutz, manager al mai multor societăţi agricole din judeţele Dolj, Bihor şi Braşov, a fost trimisă în judecată pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă, în formă continuată. Corneliu Popa, fost director general al Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S)  este trimis pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, în timp ce Mihai Ciobanu, fost director al Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S) – pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Ultimul, Ion Dascălu, asociat la S.C. Sere Codlea S.A., este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, în formă continuată.

Din probele administrate de procurori a rezultat că „Maria Schutz, cu sprijinul lui Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai, a indus în eroare Agenţia Domeniilor Statului cu ocazia încheierii şi derulării contractelor de privatizare a societăţilor comerciale ORSER SA Oradea şi SERE CODLEA SA Braşov”. „S-a stabilit că inculpata nu avea la dispoziţie mijloacele financiare necesare derulării contractului şi nu a respectat clauzele contractuale referitoare la investiţiile asumate prin contracte. De asemenea, beneficiind de concursul inculpaţilor Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai din cadrul A.D.S, inculpata a raportat unele date şi investiţii fictive. Fiind ajutată de inculpatul Dascălu Ion, inculpata Schutz Maria a determinat conducerea celor două firme scoase la privatizare să înregistreze cheltuieli şi servicii fictive, situaţie de natură să ducă la declararea stării de insolvenţă”, se arată în comunicatul DNA.

În total, prejudiciul creat Agenţiei Domeniilor Statului prin fraudele comise  de cele patru persoane este de peste 5 milioane de euro.

Sursa NewsIn1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor