Patroană trimisă în judecată pentru o fraudă de aproape 12 milioane de lei

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Patroană trimisă în judecată pentru o fraudă de aproape 12 milioane de lei
Bihoreanca a înregistrat 194 de facturi fiscale privind achiziţii fictive de mărfuri şi prestări servicii.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, Elenei-Nicoleta Buzdugan, administratorul unei societăţi comerciale pentru evaziune fiscală, în formă continuată, şi pentru tentativă de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, aceştia au reţinut că, în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 octombrie 2009, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, aceasta, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a evidențiat, în actele contabile sau în alte documente legale ale firmei respective, achiziții fictive de mărfuri și prestări servicii totalizând un număr total de 194 facturi fiscale, în valoare totală de 41.386.383,18 lei.

„Prin această conduită infracţională, inculpata Buzdugan Nicoleta Elena a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 11.086.206 lei, din care suma de 5.564.073 lei – impozit pe profit stabilit suplimentar și suma de 5.522.133 lei – taxă pe valoare adăugată stabilită suplimentar. În acelaşi context, în cursul lunii februarie 2009, inculpata Buzdugan Nicoleta Elena a depus la Administrația Finanțelor Publice a Comunelor Oradea un decont de taxă pe valoare adăugată prin care a solicitat, fără drept, rambursarea sumei totale de 456.787 lei, cu titlu de rambursări de la bugetul general consolidat al statului, solicitare ce a fost respinsă de către organele de inspecție fiscală’’, se arată într-un comunicat al DNA.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor s-a constituit parte civilă în procesul penal pentru suma de 11.086.206 lei, reprezentând prejudiciul adus bugetului general consolidat al statului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !