Patronii de localuri, atentionati

De Otilia Șandor
Patronii de localuri, atentionati
Reprezentanţii unităţilor alimentare, inclusiv cele de agrement sunt rugaţi să fie mult mai atenţi la mâncarea ori produsele alimentare pe care le vând bihorenilor pe timp de caniculă.

Inspectorii sanitari bihoreni spun că „că alimentele pot constitui un risc de îmbolnăvire dacă sunt procesate, păstrate şi consumate necorespunzător de aceea personalul din sectorul alimentar trebuie în aceste zile să acorde o atenţie sporită propriei activităţi pentru prevenirea focarelor de toxiinfecţii alimentare”.

Pentru a evita toxinfecţiile şi alte probleme digestive, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor au solicitat unităţilor de producere, depozitare, comercializare şi preparare a produselor alimentare să respecte măsurile speciale specifice sezonului cald. Şefii unităţilor alimentare sunt rugaţi să verifice periodic modul de funcţionare a agregatelor frigorifice şi să monitorizeze temperatura în interiorul acestora, cel puţin de 2 ori/zi. Patronii de localuri sunt atenţionaţi să asigure, pentru produsele alimentare, temperatura de păstrare recomandată de producător.

Evitarea problemelor de sănătate ale clienţilor ce frecventează terasele, localurile, unităţile alimentare se face şi dacă şefii de unităţi alimentare se aprovizionează doar de la producători autorizaţi. Angajaţii din aceste unităţi sunt obligaţi să aibă efectuat controlul medical periodic (de către medicul de medicina muncii), dar şi să utilizeze în timpul activităţii echipament de protecţie sanitară a alimentelor, complet şi curat.

Curăţenia şi dezinfecţia, dar şi aprovizionarea cu materiale pentru efectuarea curăţeniei şi a dezinfecţiei trebuie menţinute, iar deşeurile trebuie depozitate corespunzător.

Nu în ultimul rând, patronii de localuri sunt obligaţi ca pe timp de caniculă (la peste 35°C) să asigure pentru fiecare angajat, pentru băut, o cantitate între 2-4 l lichide zilnic. Cei ce vând îngheţată preambalată trebuie să ştie că agregatele frig de depozitare a îngheţatei trebuie păstrate în interiorul, nu în afara unităţii,

În localurile care asigură alimente pentru grupuri organizate (tabere, vacanţe etc) trebuie să păstreze probe de alimente din întreg meniul oferit, timp de 48 de ore, atenţionează medicii DSP.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !