Patronii hunedoreni anunţă disponibilizări

Patronii hunedoreni anunţă disponibilizări
Deva – Scumpirile la gaz şi curent, dar şi cheltuielile pe care le implică respectarea normelor europene de la 1 ianuarie, a dat peste cap toate planurile firmelor private. Patronii vorbesc în aceste condiţii de regândirea proiectelor de investiţii, dar şi de disponibilizări de personal.

Opinia managerilor

„Efectuăm o analiză complexă a activităţii, pentru a reuşi să ne eficientizăm activitatea. Pentru a rezista pe piaţă vom schimba tehnologia, ne vom îmbunătăţi managementul, dar nu vom face disponibilizări. În domeniul nostru, circa 85% din forţa de muncă este alcătuită din femei. Ca fenomen, în firmă sunt multe angajate care întrerup activitatea pe anumite perioade de timp şi pleacă la lucru în străinătate. Ce am observat la reîntoarcerea la locul de muncă este faptul că vin cu o altă mentalitate: discern ce este bun şi rău dincolo. Aşa că din punct de vedere al integrării avem acest plus al cunoaşterii”, declară Virginia Szabo, manager StarConf Hunedoara.

„Costurile vor creşte foarte mult. Acest fapt va implica revizuirea politicii de investiţii pe următorii 2-3 ani şi se va reflecta în reduceri de personal. Va fi o perioadă foarte dură, multe dintre firmele private vor dispărea pentru că nu vor reuşi să-şi consolideze poziţia pe piaţă în context concurenţial. Este posibil să ne confruntăm cu alte două mari probleme, să crească incidenţa fenomenului muncii la negru şi să asistăm la mişcări sociale, pentru că sărăcia aici duce”, este de părere Ion Stan, manager Proger Comlac Deva.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase