Patronii întind mâna pieţarilor

3Comentarii
ORADEA – Organizată joi, la iniţiativa Federaţiei Patronilor Bihor, masa rotundă cu tema „Pieţele orădene după aderarea la UE” nu s-a bucurat de un succes deosebit. Comercianţii din pieţe vor fi susţinuţi în demersurile lor de organizaţia patronilor bihoreni.

Pe lângă reprezentanţii instituţiilor publice invitate (Prefectura, Primăria, OJPC BIHOR, Direcţia Veterinară, Direcţia de Sănătate publică, reprezentanţii Finaţelor, ai RAPAS etc.), doar aproximativ o duzină din oamenii de afaceri care îşi desfăşoară activitatea în pieţe şi târguri au luat loc în sala mare a Consiliului Judeţean. Principalul motiv al acestei nereuşite este – în opinia preşedintelui FPB, Ioan Lucian – timpul scurt în care a fost organizată această întâlnire. „Important este însă că am reuşit să arătăm disponibilitatea Federaţiei de a intra în parteneriat cu comercianţii din pieţe, de a-i susţine în eforturile lor”, spune Lucian.

Chiar dacă reprezentanţii autorităţilor s-au retras, exprimându-şi disponibilitatea de a participa la o nouă întâlnire, preşedintele FPB a rămas împreună cu pieţarii, încercând să creioneze principalele coordonate ale acestei colaborări.

Să vină primarul!

Discuţiile s-au purtat, în special, între Ioan Lucian şi preşedintele Asociaţiei Comercianţilor din Bihor, Gheorghe Pintea. „Mă bucur şi eu să aud că există această organizaţie şi sper să colaborăm de acum înainte. Se ştie, noi am fost alături de ei şi atunci când s-a pus problema introducerii caselor de marcat în pieţe, după cum am fost alături şi de alte categorii de oameni de afaceri”, spune Lucian.

Pe de altă parte, având experienţa unor întâlniri cu autorităţile, Gheorghe Pintea s-a arătat puţin mai sceptic. „Am discutat de mai multe ori cu reprezentanţii autorităţilor, dar rezultatele sunt nesemnificative. De multe ori, reprezentanţii Primăriei au aflat de la noi despre soarta unor pieţe”, afirmă Pintea, care este convins că restricţiile impuse pieţarilor fac mult rău şi clienţilor: „Va exista întotdeauna o categorie de consumatori care îşi va face cumpărăturile din piaţă”, adaugă acesta.

În ciuda acestei aparente resemnări, Pintea a promis că la următoarea întâlnire îi va mobiliza pe comercianţi. Condiţia pe care pieţarii prezenţi au impus-o a fost aceea ca la discuţii, programate săptămâna viitoare, să participe conducătorii instituţiilor, şi nu reprezentanţi ai acestora fără putere de decizie. „Ar fi bine să vină domnul primar şi domnul Hirţe, pentru că altfel vom vorbi fără nici un rezultat”, susţin ei.

Valentin Buda3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor