Patronii pasibili de puşcărie

Patronii pasibili de puşcărie
Patronii care reţin contribuţiile salariaţilor şi nu le virează la stat sunt pasibili de puşcărie.

O prevedere veche de opt ani este prea puţin cunoscută, sau prea puţin luată în serios, de patroni. Este vorba de un articol din O.G. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, potrivit căruia contribuabilii au obligaţia de a calcula, de a reţine şi de a înregistra în evidenţele contabile şi de plată, la termenele legale, impozitele şi contribuţiile care se realizează prin stopaj la sursă. Nerespectarea acestei legi poate avea implicaţii penale. Conform Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la şase ani reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

În judeţul Bihor, 50 de societăţi comerciale doar din Oradea au sesizări penale din partea Fiscului bihorean pentru reţinerea şi nevărsarea unor contribuţii la termenele legale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !