Patronii preferă să dea cadouri

Patronii preferă să dea cadouri
HUNEDOARA – Venitul lunar a angajaţilor a crescut datorită tichetelor de masă. Acest beneficiu salarial este folosit de angajatorii hunedoreni ca modalitate de plată pentru a răsplăti fidelitatea angajaţilor.

Bonusurile şi tichetele vin ca supliment al veniturilor unui angajat, dar nu sunt luate în calcul la un eventual credit bancar, sau creştere a punctului de pensie. Pentru a stimula interesul pentru un loc de muncă, angajatorii au apelat în ultimul timp tot mai mult la pachete de beneficii cum ar fi: tichete pentru concedii de odihnă, facilităţi pentru concediile de maternitate, de studii sau pensie, participare la profit, acţiuni în companie, sau asigurări private. În opinia patronilor pentru fidelizarea angajaţilor un rol tot mai mare îl au beneficiile personale şi realizarea unui program flexibil. Astfel angajaţii pot beneficia de acţiuni sportive, vacanţe sau sprijin pentru întreaga familie, acordate în funcţie de nevoile individuale. „Lipsa deductibilităţii fiscale este unul dintre motivele pentru care nu există o varietate a beneficiilor, cel mai des întâlnite fiind tichetele de masă”, spune patronul unei firme din Simeria.


Angajatorii au început să ofere la pachetul salarial, servicii medicale, sau asigurări de viaţă şi accidente. Astfel, în plus faţă de reglementările legale, angajaţii mai pot primi servicii medicale subvenţionate intregral: o vizită la medic pe an, control ambulatoriu, la stomatolog sau la oftalmologie. În aceste condiţii în 2007 venitul lunar fix a scăzut cu 2 procente, faţă de 2006. Potrivit studiilor de piaţă, în 2007, venitul fix a reprezentat 69%, restul fiind compensat prin bonusuri şi cadouri.

Grigore Roibu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !