Patronii trebuie să declare programul

15Comentarii
Patronii trebuie să declare programul
Patronii de cluburi sunt obligaţi să anunţe în ianuarie la Primărie programul localurilor din anul următor, pentru plata taxei de ordine publică.

Până la sfârşitul lunii ianuarie patronii de localuri de pe teritoriul municipiului Oradea au obligaţia să depună declaraţii la Primărie, în care să specifice programul pe care îl vor urma în anul următor. De la 1 ianuarie 2010, ei vor fi nevoiţi să plătească taxa de ordine publică instituită de municipalitate, pentru localurile cu program de noapte. Intră sub incidenţa acestei măsuri cei care vor ţine deschise localurile după ora 23:00, de duminica până joia şi/sau după ora 24:00 sâmbăta şi duminica. Aceştia vor trebui să plătească taxa de ordine publică, în funcţie de suprafaţa localului. Astfel, pentru localurile cu suprafaţă sub 100 metri pătraţi, vor avea de achitat 3.000 lei pe oră pe an, iar pentru cele cu o suprafaţă ce depăşeşte 100 mp, taxa va fi de 5.000 de lei pe oră pe an.

Taxa se va putea achita în două tranşe, similar impozitului, prima, până la finalul lunii martie, iar cea de-a doua până la 30 septembrie.

 

Doi „iepuri” dintr-o lovitură

 

„Măsura are dublu scop: pe de o parte se va reduce numărul localurilor care vând alcool pe timp de noapte, iar pe de altă parte, cheltuielile legate de reparaţiile mobilierului urban şi salubrizarea perimetrului localului în cauză se vor putea acoperi din această taxă. Oferim servicii suplimentare, dar acestea costă. Străzile trebuie să fie curate în perimetrele acestor localuri, chiar dacă acestea găzduiesc petreceri nocturne”, a explicat primarul Ilie Bolojan. Sunt scutiţi de la plata acestei taxe patronii localurilor situate dincolo de Şoseaua de Centură a oraşului.

Edilul şef al Oradiei mai spune că, în acest fel se încurajează, transferul spre periferia oraşului a spaţiilor în care se organizează nunţi şi petreceri.

Mălina Pop15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor