Patru exerciţii şi 92 de recunoaşteri

De Otilia Șandor
Patru exerciţii şi 92 de recunoaşteri
Nu întotdeauna când sună alarmele autospecialelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor se întâmplă nenorociri. Însă întotdeauna când merg la solicitări, dar și în misiuni de recunoaştere în teren ori fac exerciţii, pompierii acţionează la fel, ca în caz real, ca să fie pregătiţi pentru situaţii de urgenţă reale, dintre cele mai grele.

De pildă, săptămâna trecută, pompierii militari de la Detaşamentele 1 şi 2 Oradea, Marghita şi Salonta, dar şi de la Secţia de Pompieri Beiuş, Staţiile de Pompieri Săcueni, Valea lui Mihai, Aleşd, Ştei şi de la Gărzile de Intervenţie 1 Mai, Sălard şi Tinca au desfăşurat patru exerciţii cu mijloace şi forţe în teren şi au efectuat nu mai puţin de 92 de misiuni de recunoaştere în teren a unor obiective din raioanele de intervenţie, instruind în acelaşi timp populaţia de acolo.

4pompi

La şcoli, firme, biserici…

Cele 92 de operaţiuni au fost executate de către echipajele de pompieri militari la 45 de unităţi de învăţământ din Oradea, Beiuş, Urviş de Beiuş, Finiş, Şuncuiuş, Şoimi, Budureasa, Roşia, Lazuri, Curăţele, Cresuia, Salonta, Săcueni şi Sânnicolau de Munte; 23 de firme din Oradea, Marghita, Sălard, Salonta şi Tinca; 13 biserici din localităţile Drăgăneşti, Budureasa, Foglaş, Suplacu de Barcău, Uileacu de Munte, Almaşu Mic, Almaşu Mare, Paleu, Săldăbagiu de Munte şi Sânmartin; două case de cultură din Ştei şi Sălacea; patru pensiuni din Haieu, Băile 1 Mai şi Băile Felix; două instituţii publice din Oradea şi Marghita; un centru de plasament din localitatea Tinca; un cămin de bătrâni din Sălard, respectiv în Piaţa Cetăţii din Oradea.

În cele 92 de misiuni, pompierii militari au verificat căile de acces, au identificat şi verificat sursele de alimentare cu apă şi au pregătit populaţia în domeniul situaţiilor de urgenţă, subliniind regulile şi măsurile de apărare împotriva incendiilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !