Patru pentru Balc

1Comentariu
AV Valea lui Liman Făget, AV Waidmannsheil, AVPS Artemis şi Asociaţia Clubul Romsilva Sf. Gheorghe. Aceste patru asociaţii de vânătoare îşi vor disputa fondul de vânătoare de la Balc.

Asociaţiile şi-au depus dosarele la Ministerul Agriculturii, organizatorul licitaţiei, şi au şi fost admise pentru a intra în competiţie de pe 21 iulie. În urma licitaţiei cu strigare, unul dintre pretendenţi va primi dreptul de gestionare a faunei cinegetice de la Balc, la care omul de afaceri Ion Ţiriac a renunţat în urmă cu câteva luni.

Licitaţia se organizează după ce nicio asociaţie de proprietari nu a făcut vreo solicitare pentru atribuirea directă, aşa cum prevede legea. Din cele 44 de fonduri de vânătoare pentru care ministerul a iniţiat procedurile de atribuire directă în data de 21 mai, doar trei au fost atribuite asociaţiilor de proprietari.

Tot în 21 iulie vor mai fi licitate 20 de fonduri, iar alte 20 de fonduri vor fi scoase la licitaţie în data de 22 iulie.În total , Ministerul licitează peste o jumătate de milion de hectare. Vinerea âurma căreia aproape 17.000 de mistreţi vor intra, numai în acest sezon, în bătaia pustii.

Licitaţiile pentru fonduri vor porni de la tarife cuprinse între 12,5 euro, pentru o suprafaţă de 13.039 mp din Vadu Veja, Neamţ, şi 3.819 euro, pentru Balc, care se întinde pe o suprafaţă de 1.157 hectare. Specialiştii Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Bihor anticipau că licitaţia pentru Balc ar putea atinge cifre astronomice.În funcţi de cât va dori să vâneze participantul la licitaţie. Până în anul 1989, fondul de vânătoare a aparţinut Protocolului de Stat.

În anul 2001, Regia Naţionala a Pădurilor a renunţat la fond, motivând ca se afla în imposibilitatea de a-l gestiona. Fondul a fost concesionat de Asociaţia de Vânătoare Zimbrul Bucureşti şi firma Wild Boar, investiţia în îngrădirea, amenajarea şi popularea fondului fiind suportata de omul de afaceri Ion Ţiriac. Ion Tiriac a încheiat in anul 2005 un contract cu Regia Naţionala a Pădurilor pentru o perioada de 10 ani. Însă a renunţat la el după ce suma pe care trebuia să o plătească s-a majorat de 300 de ori.

Veronica Bursaşiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor