Patru terenuri de sport în Oncea

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
3Comentarii
Patru terenuri de sport în Oncea
Au fost puse la dispoziţia orădenilor patru terenuri de sport amenajate în Oncea, pe un fost teren viran din strada Ion Bogdan, lângă sediul ABA Crişuri.

Acestea au fost amenajate, pe banii Primăriei, de Drumuri Orăşeneşti şi Abed Nego SRL. „Înainte, aici era un teren viran, plin de bălării. După cum se vede, acum s-au amenajat patru terenuri de sport, dintre care două de baschet, unul de fotbal sau handbal şi unul de tenis sau tenis cu piciorul. La acesta din urmă se fac ultimele finisaje”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Terenurile sunt amenajate pe asfalt şi sunt separate prin garduri. Accesul este liber pentru oricine doreşte puţină mişcare. Cu ocazia construirii acestor terenuri, s-au amenajat în faţa şi în lateralul acestora 45 de locuri de parcare.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 151.079 lei fără TVA, acestea fiind executate în termen de două luni. Lungimea totală a împrejmuirii terenurilor de sport este de 330 m.

Terenul de fotbal are o suprafaţă de 1.063 mp, cele de baschet au 1.038 mp, iar cel de tenis are 350 mp. Acestea nu au instalaţii de noctură, cea mai apropiată sursă de iluminat public fiind pe strada Ion Bogdan.

terenuri-2

Parcul, în discuţii

S-a învechit deja promisiunea Primăriei că va amenaja un parc în zonă, pe un teren care aparţine Ministerului Agriculturii. Edilul şef spunea, în urmă cu câţiva ani, că are promisiunea ministrului că terenul din Oncea va ajunge în administrarea Primăriei. Municipalitatea anunţase că va dărâma toate construcţiile de pe acest teren, unele nişte dărâmături. Promisiunea sa este reluată acum de viceprimarul Florin Birta.

„În continuare, facem demersuri pentru obţinerea de la Ministerul Agriculturii a terenului din spate, pentru a putea amenaja şi aici un spaţiu verde pentru locuitorii zonei. Obiectivul nostru este ca la 500 m de oricare bloc sau locuinţă din Oradea să amenajăm pentru locuitorii oraşului fie o zonă verde, fie un teren de sport”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Conform acestuia, orădenii din strada Milcovului sunt destinatarii unui alt proiect al Municipalităţii, condiţionat de acordul CFR. Garajele de pe această stradă, înşirate de-a lungul căii ferate, ar urma să fie dărâmate şi în locul lor să fie amenajate locuri de parcare şi spaţii de joacă şi de recreere. CFR a avertizat deja proprietarii de garaje că trebuie să şi le dărâme – acestea se află pe terenul CFR, alternativa fiind că societatea le va pune la pâmânt şi le va factura proprietarilor costul dezafectării. Birta spune că aceste construcţii au fost ridicate fără autorizaţie de construire. Amenajările promise de el ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.

Terenurile din Oncea pot fi folosite gratuit de oricine doreşte să facă sport.

terenuri-133Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor