Patru zile pentru bonificaţii şi tombolă

De Cristina Ghilea
Patru zile pentru bonificaţii şi tombolă
31 martie este ultima zi în care se mai acordă bonificații la plata integrală a impozitului.

Contribuabilii care doresc să beneficieze de reducere la plata integrală a impozitelor şi taxelor datorate bugetului local mai au la dispoziție 5 zile să efectueze plățile. Astfel, persoanele fizice care îşi plătesc integral impozitele şi taxele locale, oricând până la data de 31 martie, vor beneficia de o reducere de 10%, iar persoanele juridice care îşi plătesc integral taxele şi impozitele beneficiază de o reducere de 5%.

La ghişeu

Încasarea impozitelor şi taxelor de orice fel, datorate bugetului local, se face prin personalul din cadrul Centrului de relații cu publicul, ghişeele 21-27, prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (www.ghiseul.ro), prin unităţile Direcţiei de Poştă, precum şi prin unităţile CEC, conform programului (orarului) fiecărei unităţi.

Alternative

Totodată, contribuabilii au posibilitatea să utilizeze şi sistemul de plată online, prin card bancar, a impozitelor şi taxelor locale, precum şi a amenzilor contravenţionale. Serviciul de plată online este accesibil pe site-ul primăriei www.oradea.ro, la secţiunea „Plăţi online” sau pe www.ghiseul.ro.

În cazul în care contribuabilii plătesc impozitele prin intermediul sistemului online, la consultarea sumei apare suma integrală, iar în momentul plății această sumă apare calculată cu bonificația aferentă plății sumei integrale.

Nu beneficiază de bonificații contribuabilii care au concesionat, închiriat/au în folosință bunuri proprietate publică a statului sau a unităților administrative publice locale care datorează pentru acesta taxă clădiri sau taxă teren.

La aquapark

Pentru a promova plata online, Primăria Oradea a demarat campania „Plăteşte impozitul online şi câştigă o zi de distracție la Aquapark Nymphaea”, campanie care se adresează persoanelor fizice şi juridice care în perioada 13 februarie – 31 martie 2017 îşi plătesc online impozitele pe clădire, teren şi auto datorate către bugetul local pentru anul în curs, prin portalul oradea.ro sau prin aplicația pentru dispozitive mobile MobilePay din Google Play Store.

În cadrul acestei campanii se acordă 7 premii săptămânale, constând fiecare în câte un bilet de familie pentru o zi la Aquapark Oradea. Premiile asigură accesul în Aquapark unei familii formate din 2 adulţi şi 2 copii cu vârsta sub 14 ani, pentru întreaga zi. Alte cheltuieli din incinta aquapark-ului vor fi suportate de câştigători.

Câştigătorii sunt anunțați prin comunicat de presă, pe site-ul Primăriei Oradea şi prin adresă transmisă la domiciliul indicat în baza de date a Direcției Economice.

Premiile vor fi acordate pe bază de voucher de acces la Aquapark Oradea. Câştigătorii vor putea revendica voucherele în termen de 30 de zile de la data extragerii şi anunțării câştigătorului pentru fiecare premiu săptămânal.

Voucherele sunt valabile şi vor putea fi folosite pe parcursul anul 2017. Premiile vor fi suportate din sponsorizări primite de Primărie. Următoarea extragere va avea loc joi, 30 martie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !