Patrule şcolare în acţiune

ORADEA - Patru copii de la şcoala cu clasele I-VIII „Dacia” au ajutat la fluidizarea traficului de dimineaţă din zona şcolii la care ei învaţă. Deşi există deja un semafor care, de câte ori cineva vrea să trecă, îl poate apăsa şi culoarea verde apare în câteva secunde, acţiunea Poliţiei în colaborare cu şcoala „Dacia” a fost mai mult pentru sensibilizarea şoferilor, aceştia de multe ori uitând să respecte regulile în trafic.

Chiar dacă acest gen de semafoare arată încă roşu, ei trec pentru că pe trecere nu mai e nimeni, blochează intersecţiile, nu acordă prioritate, dimineaţa traficul rezultat fiind de coşmar. „Prin ceea ce am organizat noi astăzi sperăm să educăm în primul rând şoferii, dar şi pietonii. Mi-a plăcut foarte mult când am văzut părinţi care treceau de mână cu copiii şi le explicau de ce e bine ce fac colegii lor mai mari”, a declarat Florian Hava, directorul şcolii cu clasele I-VIII „Dacia”.

Stop

„Codul Rutier prevede ca participanţii la trafic să oprească şi la semnalele membrilor patrulelor şcolare de circulaţie, este o obligativitate pe care mulţi şoferi se pare că au uitat-o sau chiar nu o ştiu. În consecinţă, am organizat această acţiune cu patru copii de la şcoala «Dacia» mai mult pentru a sensibiliza şoferii şi de a-i face mult mai atenţi la traficul din preajma şcolilor, mai ales dimineaţa şi după-masa, când elevii ies de la ore” a precizat Claudiu Ciuclea, subcomisar SPR Bihor. Elevii care au participat la acţiune au fost foarte încântaţi, chiar dacă vremea nu a ţinut cu ei, dimineaţa fiind destul de răcoroasă. Acestia se grăbeau să ajungă la ore pentru testul la română şi nu vroiau să rateze o notă mare…

 

Horatiu Onita0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase