Paturi mai bune pentru oncologici

Paturi mai bune pentru oncologici
Mai mult de jumătate dintre bolnavii internaţi la secţia de oncologie a Spitalului Judeţean vor fi aşezaţi pe paturi mai noi.

Sâmbătă dimineaţa, un tir cu 40 de paturi, aduse din Olanda, a sosit în curtea Staţionarului II a Spitalului Judetean (str. Louis Pasteur).

Managerul spitalului, dr. Florin Bodog, a explicat că secţia de oncologie are 70 de paturi şi că, din cauza finanţării care lasă de dorit, unitatea pe care o conduce nu dispune de sume suficiente pentru a crea toate condiţiile bolnavilor oncologici. Prin urmare, dr. Bodog a acceptat ca prin colaborarea cu o fundaţie din Brabant (Olanda) să sporească confortul pacienţilor internaţi la Judeţean. În urmă cu circa o lună, fundaţia a adus mai multe materiale şi obiecte sanitare, iar acum, 40 de paturi.

De altfel, fundaţia olandeză colaborează de mai mulţi ani cu spitalele bihorene, cel din Salonta beneficiind de ajutoare constante.

Referitor la îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere din Staţionar II, unde funcţionează şi Oncologia adulţi, managerul Bodog ne-a declarat că imbolul se află în lucrări de reabilitare şi că aici ar urma să funcţioneze, pe lângă această secţie şi altele non-chirurgicale şi non-urgenţe (neurologia, dermatologia etc).

Secţia de oncologie de la Judeţean este de foarte mulţi ani Cenuşăreasa spitalului. Cu toate reparaţiile făcute, iarna este frig în saloane şi pe coridoare, pereţii se decojesc, igrasia e la ea acasă, paturile sunt rupte, iar în perioade de vârf, pacienţii sunt “cazaţi” pe scaune puse unul lângă celălalt şi pe tărgi soioase de dinainte de ’89.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !