Paturi mai puţine în spitale

1Comentariu
Paturi mai puţine în spitale
BUCUREŞTI – De săptămâna viitoare, cinci mii de paturi din spitalele româneşti vor fi eliminate. Pe de altă parte, paturile care nu sunt folosite în anumite secţii vor fi redistribuite în cele supraaglomerate. În plus, normele Uniunii Europene prevăd o distanţă minimă între paturile din saloare.

La nivelul întregii ţări, se va renunţa la 5000 de paturi de spital, dintr-un total de 130 de mii. În Bucureşti vor dispărea aproape 1500 de paturi- din Spitalul Municipal, cele mai multe, peste 400, din Colentina- aproape 200, din spitalele Sfântul Ioan şi Panteliomon – în jur de 100 de paturi.

Măsura a fost luată în urma controalelor făcute de Ministerul Sănătăţii, care au scos la iveală că există secţii, cum ar fi cele de obstetrică-ginecologie, unde paturile stau nefolosite şi alte secţii supraaglomerate, precum cele de cardiologie.

Mai mult, normele Uniunii Europene prevăd o distanţă minimă de 70 de cm între paturile dintr-un salon, pentru a putea fi asigurat confortul pacientului. În plus, tendinţa în Uniunea Europeană este de diminuare a numărului de paturi pentru internare, iar asistenţa medicală să fie orientată mai mult spre servicii în ambulatoriu.

Astfel, dacă la nivelul anului 1990, media europeană era de 800 de paturi la o sută de mii de locuitori, în 2004 cifra a ajuns la 600 de paturi. România avea atunci 655 de paturi, în timp ce ţări precum Belgia, Franţa, Germania sau Ungaria aveau mai multe paturi de spitalizare decât noi, iar Polonia, Marea Britanie, Danemarca sau Spania, aveau mai puţine.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor