Paul Erik Damm, în vazduhul pesterilor din Apuseni!

Reactualizat la:
Paul Erik Damm, în vazduhul pesterilor din Apuseni!
Pali era un neamț cu spirit de dac. Nu i-a fost frică de moarte, a privit-o în ochi și a sfidat-o convins că ce lași în urma ta e mai important decât tihna.

În 29 de ani de speologie a adunat semințe de cunoaștere în speologie. Le-a împrăștiat în vazduhul cunoașterii spre oameni, născând speologi.

 Paul Erik Damm s-a născut pe 10.06.1969. Ca Inginer Geolog și-a făcut studiile la: Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, Universitatea Eötvös Lóránt, Budapesta, Univesity of Lund, Sweden (specializare): geologia Cuaternarului.

 Era pentru speologi o adevărată bibliotecă, cu o experienţă profesională impresionantă, posedând vaste cunoştinţe geologice, speologice și de teren, dobândite din 1983 până în prezent, despre Munţii Bihor, Vlădeasa, Pădurea Craiului, Plopiș, Codru Moma.

 Membru al Clubului de Speologie Z, este din 1989 președintele clubului, aducând o contribuție importantă la fondarea Federației Române de Speologie. A condus în cadrul federației Comisia de știință și Comisia Publicații. Ca secretar de redacție al revistei Speomond a pus suflet și energie nemăsurabilă în apariția în scrisuri a muncii speologilor.

 Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face duminică, 19 februarie, în localitatea Aştileu (jud. Bihor), bloc 14, ap. 3, de la ora 14.

Viorel Lascu

preşedintele Federaţiei Române de Speologie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !