Pauza de cateva zile la infiintarea de noi afaceri

De M. Hoster
Pauza de cateva zile la infiintarea de noi afaceri
Dacă aveţi spirit antreprenorial şi vreţi să înfiinţaţi o firmă nouă trebuie să aveţi în vedere că timp de câteva zile, la finalul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie, nu veţi putea înregistra noua firmă la Registrului Comerţului. Viitorii oameni de afaceri timişoreni nu vor putea depune cereri de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului (ONRC) în perioada 30 ianuarie – 3 februarie, iar soluţionarea dosarelor depuse în între 20 şi 25 ianuarie va fi amânată cu cel mult două zile, deoarece instituţia implementează un nou sistem informatic.

Începând cu data de 6 februarie, activitatea de înregistrare în registrul comerţului se va desfă­şura pe noul sistem informatic integrat.

În acest sens, în perioada 20-25 ianuarie activitatea de primire şi înregistrare a cererilor de înregistrare în registrul comerţului se desfă­şoară normal, însă soluţionarea cererilor depuse în acest interval, dar şi pentru cererile depuse anterior datei de 20 ianuarie şi care au un prim termen de soluţionare după această dată se acordă un singur termen de amânare, de cel mult două zile.

Data de 26 ianuarie este ultima zi de soluţionare a cererilor de înregistrare amânate depuse la oficiul registrului comerţului până pe 25 ianuarie. Prin excepţie, 26 ianuarie este şi ultima zi de soluţionare a cererilor de înregistrare primite între 20 şi 25 ianuarie, pentru care se pot stabili şi alte termene de soluţionare sau eliberare. În acelaşi timp, în perioada 26 ianuarie şi 3 februarie se suspendă activitatea de lucru cu publicul, respectiv activitatea de primire la ghişeu şi prin Sistem Formulare Electronice Inteligente a cererilor de înregistrare în registrul comerţului (înmatriculări, menţiuni, radieri, depuneri şi/sau menţionări acte etc.), mai puţin verificare disponibilitate şi/sau rezervare denumire firmă, emblemă, verificare unicitate sediu social, asociat unic care se suspendă în perioada 30 ianuarie – 3 februarie.

În această peri­oa­dă nu se soluţionează nici o cerere de înregistrare în registrul comerţului.

Cererile de înregistrare în registrul comerţului se vor primi în regim de corespondenţă (ex. : prin poştă), în registratura generală, urmând să fie înregistrate în registrul comerţului începând cu data 6 februarie, pe noul sistem informatic, eşalonat, în funcţie de data primirii în registratura generală, dar nu mai târziu de data de 10 februarie.

Toate cererile de înregistrare în registrul comerţului primite prin corespondenţă în perioada 26 ianurie – 3 februarie vor fi prelucrate după 6 februarie, pe noul sistem informatic.

În perioada 20 ianuarie-3 februarie, activitatea de furnizare informaţii din registrul comerţului (informaţii punctuale, informaţii statistice, certificate constatatoare ) şi de eliberare copii certificate se va derula normal.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !